FeaturedHaberler

Kuba RX9, MTV ve sigorta yok! B Sınıfı ehliyet var!




Scooter’da Fighter modeli ile piyasaya giren Kuba, şimdi de cafe racer tarzında bir motosikletle tekrar 50cc’de egemenliği korumaya çalışacak. 50 cc’ye kadar olan motosikletler ülkemizde B sınıfı ehliyet ile kullanılabiliyor. Japon ve Avrupalı firmaların eskisi gibi gelmeyen düşük cc modellerine güzel ve yakışıklı bir alternatif arayanlar bu motosikleti sevecek gibi. Ayrıca zorunlu trafik sigortası ve motorlu taşıtlar vergisinden de muaf olan RX9 ‘a yapmamız gereken şey plakasını çıkarıp, benzin koyup yola devam etmek.

Ekonomik motor, RX9

Kuba Motor’un sitesinde yer alan bilgiye göre bir litre benzin ile 45 – 60 km arası yol katetmek mümkün. Hava soğutmalı, karbüratörlü bu motorun maksimum gücü 3,62 beygir. Ama markanın iddiasına göre motorun ara hızlanmaları şaşırtacak türden.

Tasarım

RX9 kuru ağırlığı ile 88 kilogram. 180 cm de uzunluğa sahip. Cafe racer tarzını benimseyen motosikleti kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-beyaz renklerle alabiliyoruz. Önde teleskopik çatal arkada ise çift yaylı amortisör bulunan motosiklet tel jant ile karşımıza çıkıyor.

Yeni bir klasik anlayışı

RX9 modellerini detaylı incelediğinizde diğer klasiklerle arasındaki farkı kolaylıkla anlayabilir, dokunduğunuz ve kullandığınızda farkın ne kadar yüksek olduğunu rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Asi görünüme sahip RX9, performans konusunda oldukça çevik ve tatmin edici bir güce sahiptir. Baştan çıkaran bu performansı nikelajlı görüntüsü, eşssiz tasarımı ve kullanım kolaylığı sağlayan özel yapısı ile birleştirince ortaya koyduğu deneyim sizleri şaşırtmakla kalmayıp bir o kadar da RX9 tutkunu yapmayı kesinlikle kalıcı olarak başaracaktır.

Fiyat

3525 TL fiyatı ile şu anki ikinci el Çinli kardeşlerinden bile ucuza gelen motosiklet şehir içi kısa mesafelerde kullanıcılara hitap edebilir. 25 Temmuz’dan itibaren Kuba bayilerinde motosikleti görebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: Kuba Motor

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Merhaba ben muğla merkezde yaşıyorum ve trafik sube müdürü derki plakası olan her arac sigorta yaptırmak zorundadır cevirmede yakalanırsa bağlarız dediler ben kime inanıcam şindi bilemedim bunlar muaf diyo müdür deil diyo kim doğru söylüyo?

  2. Ankara sincan emniyetide tescil olan her arac sigorta yaptirmak zorunda diyo sistem ruhsat vermiyo sigortani yaptir gel diyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu