Haberler

Yeni Audi S7 casus kameralarda!




Yeni Audi S7’nin geliştirme çalışmaları son gaz devam ediyor. Otomobil dünyasının en yakışıklı üyelerinden S7, artık yaşını biraz da olsa belli etmeye başladı. Bu da yeni modele umutla bakmamıza sebep oluyor. Umudumuz boşa değil, çünkü Audi S7, Güney Avrupa’da sıcak hava testi esnasında casus fotoğrafçılara yakalandı.

Audi S7 boyutlarda değişikliğe gitmeyecek gibi

Audi A7 temelli S7’nin boyutları, bir önceki model ile hemen hemen aynı gibi. Bu güzel bir şey, çünkü gerek çizgileri, gerekse boyutlarıyla Audi A7, otomobil dünyasının en karizmatik otomobilleri arasında. Uzun ve eğimli tavan, çerçevesiz kapılar ve uzun aks mesafesi yeni otomobilde de karakteristik özellikler arasında yer alacağa benziyor. Aynı zamanda, A sütununda Audi R8’den biraz esinlenilmiş gibi duruyor. Hele ki ön ızgaralar, Yeni Audi A8’in geniş ön ızgaralarıyla birbirlerine çok benziyor. Aslında bütün bu tasarım elemanlarının, birkaç yıl önce tanıtılmış olan Audi Prologue konsept otomobilinden geldiğini söylemek pek yanlış olmaz.

Motor seçenekleri sır gibi

Yeni Audi S7, tıpkı diğer S modelleri gibi geniş tamponlar ve büyük hava kanallarına sahip. Otomobilin yan kısmında büyük tekerlekler ve frenler, çıkıntılı marşpiyeler ile kombin olunca oldukça sportif bir hava yakalanmış. İşte tam da bu noktada, sportiflik ve atletikliği konuşacakken hevesimiz kursağımızda kalıyor. Çünkü bu canavarın kalbinde nasıl bir ünite olacağı hakkında hiçbir bilgi yok.

Şimdilik otomobilin sürüş ve performansıyla ilgili söyleyebileceklerimiz oldukça sınırlı. Quattro dört tekerden çekiş sistemi ve sekiz ileri otomatik şanzımanı ezbere sayabilirken, motor konusunda sınırlı kalıyoruz. Ancak kaputun altında görmeyi beklediğimiz şey, turboşarjlı bir V6 ya da V8 üniteden başkası değil.

Fotoğraf kaynağı: www.autoblog.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu