FeaturedHaberler

Yeni Volvo XC60, bir fotoğraf makinesine dönüştü!




Güvenlik konusunda öncü ve lider olan premium otomobil üreticisi Volvo Cars, üç Pulitzer ödüllü fotoğrafçı ve fotoğraf sanatçısı Barbara Davidson ile dünya çapında bir ilke imza attı. Fotoğrafçı sadece yeni Volvo XC60 ‘ın araç güvenlik kameralarını kullanarak özel bir fotoğraf koleksiyonu oluşturdu. Koleksiyon, Londra’da gerçekleşen Volvo XC60 MOMENTS adlı sergiyle tanıtıldı.

Yeni Volvo XC60 bir fotoğraf makinesine dönüştü

Volvo Cars, 2017’nin merakla beklenen modeli Yeni XC60 ile bir ilke imza attı ve bir otomobil ilk kez bir fotoğrafçı tarafından kamera olarak kullanıldı. Davidson’un Volvo XC60’ın güvenlik kameralarının objektifleriyle çektiği yaklaşık 30 fotoğraflık koleksiyon, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın sokaklarında tamamen yeni bir perspektifle yaratıldı.

Davidson’un fotoğrafları ilk olarak 4 Temmuz’da Londra’nın Shoreditch bölgesinde bulunan Canvas Studios galerisinde sergilendi. Koleksiyon 2017 yılı boyunca farklı ülkelerde sergilenecek.

“Koleksiyon şehir yaşamını ölümsüzleştiriyor”

Fotoğraf koleksiyonunu oluşturan Barbara Davidson, “Koleksiyon iki amaca hizmet ediyor. Öncelikle Avrupa şehir yaşamının tüm ihtişamını ölümsüzleştiriyor ve gözler önüne seriyor. İkincisi, içinde yaşadığımız karmaşık şehir yaşamını da ölümsüzleştirip yansıtıyor. Projedeki fotoğraflar, Volvo XC60 gibi otomobillerin modern şehir yaşamını yayalar ve diğer trafik paydaşları için daha güvenli hale getiren kameralar ve diğer dahili sensörler sayesinde hayata geçirildi” diyor ve ekliyor: “Bu proje ile insanlar için sanat ve güvenliği birbiriyle ilişkilendirdik ve bunu yaparken de gelişmiş teknolojinin nimetlerinden yararlandık.”

Volvo ile Unutulmaz Bağ

Kariyeri boyunca birçok Pulitzer ve Emmy Ödülü sahibi olan, Los Angeles Times gazetesinin eski fotoğrafçısı olan Davidson, geçmişten gelen yakınlığı nedeniyle Volvo Cars markasıyla çalışmayı tercih etti.

Volvo otomobillerine uzun yıllardır yakınlık hissettiğini söyleyen Barbara Davidson’ın ilginç bir hikayesi de bulunuyor. Davidson; “Volvo Cars ile çok özel bir bağa sahibim. Ergenlik çağındayken otomobilin takla attığı çok ciddi bir kaza yaşadım. Normal şartlar altında kazanın sonuçları muhtemelen ölümcül olurdu. Daha sonra bana anlatılana göre kazadan sağ çıkmayı başarmıştım, çünkü içinde bulunduğum bir Volvo idi.” diyerek bu ilginç tesadüfü anlattı.

Volvo’nun güvenliğe yaklaşımı gerçek trafik koşullarına dayanıyor

Her yıl tüm dünyada 1,2 milyondan fazla kişi yol kazalarında ölüyor. Volvo’nun yol güvenliği konusundaki yaklaşımı gerçek yaşamdaki trafik koşullarına dayanıyor. Volvo Cars, 1970 yılından bu yana Trafik Kaza Araştırma Ekibi aracılığıyla konuyu detaylı bir şekilde araştırıyor ve çalışmalar yürütüyor. Volvo’nun güvenlik mühendisleri gerçek yaşam koşullarında elde edilen bu verileri kullanarak hayatı tehdit eden muhtemel kazaları hafifletmek veya tamamen ortadan kaldırmak için sistematik bir şekilde çalışıyorlar.

İsveçli marka ilk olarak 2008 yılında ilk nesil XC60 modelinde otonom acil durum fren sistemi City Safety/Şehirde Güvelik sistemini standart olarak sundu. Sistem sadece İsveç’te çarpışmaları yüzde 45’e varan oranlarda azalttı.

Volvo’nun 2020 vizyonu

Volvo’nun her zaman güvenlik konusunu önemsediğini ifade den Volvo Cars Güvenlik Merkezi Başkan Yardımcısı Malin Ekholm: “Volvo Cars olarak güvenlik konusunda gerçekçi ve pratik bir yaklaşım izliyoruz. Vizyonumuz, yeni bir Volvo otomobilinde hiç kimsenin ölmediği veya ciddi şekilde yaralanmadığı noktaya ulaşmak. Biz buna 2020 Vizyonu diyoruz.” diyerek 2020 Vizyonu’nu anlatıyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu