Dikkat ÇekenlerGalerilerHaberler

2018 Porsche Cayenne resmen tanıtıldı




Kimse küçük kardeşi tarafından alt edilmek istemez, fakat daha küçük ve daha yakışıklı Macan 2014 yılında tanıtıldığından beri Cayenne‘in kaderi bu şekildeydi. 2018 Porsche Cayenne ile durumlar değişiyor!

Porsche şimdi de Cayenne’i yeniledi.Tasarım olarak bildiğimiz Cayenne’in biraz gelişmişi olsa da aslında Cayenne artık sürüş deneyimini geliştiren birtakım yeni teknolojiye sahip olmakla birlikte daha performanslı, daha pratik ve daha ekonomik.

Motor

İlk olarak iki tane V6 benzinli motor karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri 335 HP güç üreten 3 litrelik turbo motor. Diğeri ise 434 beygir gücündeki 2.9 litrelik çift turbo motor.İlki Cayenne, ikincisi ise Cayenne S olarak adlandırılacak. Eskisine göre Cayenne 39 HP, Cayenne S ise 20 HP daha güçlü.

Sport Chrono Package adlı opsiyonu satın aldığınızda otomobil launch control ile birlikte geliyor. Launch control’suz Cayenne 6.2 saniyede 100 km/s hıza ulaşırken launch control sizi 5.9 saniyede 100’e çıkarıyor. Cayenne S ise launch control ile 4.9, launch control olmadan 5.2 saniyede 100’e çıkıyor.

Performansa katkıda bulunan şeylerden biri de şanzıman. Yeni sekiz ileri otomatik şanzıman eski otomatik şanzımandan daha hızlı çalışıyor ve düşük viteslerde daha sportif oranlara sahip. Aynı zamanda oranı oldukça uzun tutulmuş son vites ise otoban süratlerinde motor devrini düşük tutarak otomobilin rafineliğine ve yakıt tüketimine katkıda bulunuyor.

S Diesel, S E-Hybrid ve Turbo gibi modeller daha sonra tanıtılacak.

Teknoloji

Her zaman olduğu gibi Cayenne’de dört tekerlekten çekiş mevcut fakat ek olarak dört tane off-road sürüş modu sizin farklı zeminlerde yolculuk etmeniz için geliştirilmiş: çamur, çakıl, kum ve kaya.

LED farlar tüm Cayenne’lerde standart fakat Porsche Dynamic Light System Plus paketini alırsanız viraj aydınlatması, karşı trafiğin gözünü almayan uzun far ve adaptif tabela aydınlatma kontrolü gibi donanımlara sahip oluyorsunuz.

Opsiyonlar arasında yüksek hızdaki çevikliği arttırmaya yarayan dört tekerlekten direksiyon kontrolü (4 wheel steering) bulunuyor.

Süspansiyonlar da yeniden tasarlandı ve daha iyi viraj kabiliyeti için 19 inç ve üstü janta sahip olan Cayenne’lerin arka lastikleri ön lastiklerinden daha geniş tutuldu, tıpkı 911‘lerdeki gibi.

İç mekan

2018 Porsche Cayenne’in iç mekanı güncel Panamera‘ya oldukça benziyor. Porsche, çoğu kontrol düğmesini iki koltuğun arasında konumlandırılan dokunmatik panele taşımış.Bu panel oldukça güzel görünse de sürüş esnasında neye bastığınızı bilmek için sürekli gözlerinizi yoldan ayırmanız gerekiyor.

Dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ise daha da etkileyici. Büyük simgeler sayesinde hareket halindeyken bile istediğiniz menüye girebiliyorsunuz. Ekranın çözünürlüğü oldukça yüksek; takılmalardan, donmalardan arındırılmış. Piyasadaki en iyi dokunmatik sistemlerden biri diyebiliriz.

Trafiği gerçek zamanlı görebileceğiniz uydu navigasyonu ve hem çevrimiçi servislere hem de internete erişebileceğiniz Porsche Connect Plus ekrandan erişebileceğiniz sistemler arasında. Geceleri termal görüntü sunan Night Vision Assist de opsiyonlar arasında.

Yeni Cayenne’de öncekine kıyasla daha geniş bir iç mekan sizi beklemiyor çünkü ön ile arka aks arasındaki mesafe aynı. Fakat araç genel itibariyle daha uzun ve bu sayede otomobil 770 litrelik bagaj hacmine sahip.

Fiyat

Opsiyonlardan arındırılmış standart bir Cayenne 55.965£ (60.500€), Cayenne S ise 68.330£ (73.900€) fiyat etiketine sahip olacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Cayenne S 0-100'ü 4.9 saniyeyse Turbo S'de 4 saniyenin altına düşer. Bu araba için büyük başarı.

  2. Tasarımı oldukça yenilikçi olurken bir o kadar da oturaklı olmuş.Hızlanma değerleri vs. si ile porsche isminin yakışacağı bir makina ortaya çıkmış.

  3. Yeni Cayenne değil makyajlı Cayenne olmuş. Önceki nesliyle önde hiçbir fark yok. Porsche mühendisleri aracın ön yüzünü değiştirmek için pek uğraşmamışlar. Asıl değişim arkada ve iç mekanda olmuş. Cayenne iç mekanı Panamera’yı çağrıştırıyor arka stop tasarımı çok şık olmuş. Cayenne ülkemizde yine en çok satan araç olacaktır

  4. 911 Carrera, Panamera, 918 Spyder’dan sonra Porsche adının en çok yakıştığı araç olmuş. Bir zamanlar Porsche’nin Ferrari’den farkı yoktu ama günümüzde Porsche daha çok premium marka oldu. Eskiden Porsche’ye herkes ulaşamazken bugün trafikte Audi, BMW, Mercedesten çok Porsche görür olduk. Porsche eski konumunu kaybedeli çok uzun zaman oldu eski konumunu bu saatten sonra Porsche çok zor kazanır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu