Dikkat ÇekenlerFeaturedGalerilerHaberler

İşte karşınızda yeni Ferrari Portofino




Elveda California T, hoşgeldin Portofino. Maranello merkezli Ferrari, California T modelinin yerine geçecek olan V8 motorlu, katlanabilir metal tavanlı Portofino’yu duyurdu.

Ferrari’nin yeni modeli Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda dünya genelinde ilk kez tanıtılacak.

Otomobil adını Ferrari’nin tabiriyle “İtalya’nın en güzel kasabalarından biri” olan Portofino’dan alıyor. Yeni modelde kullanılan yepyeni şasi otomobili yerini aldığı California T’ye kıyasla önemli ölçüde hafifletmiş.

Portofino, California T’den daha da hızlı

Aşina olduğumuz 3,9 litrelik V8 motor 592 HP güç ve 760 Nm torka sahip. Ferrari aracın 0-100 km/s değerinin 3,5 saniye olduğunu söylüyor. Son hızının ise 320 kilometreyi aşacağı bekleniyor ki bu da California T’ye göre en az 5 km/s daha iyi. Bunlara ek olarak İtalyan marka “karakteristik Ferrari V8 tınılarının daha da iyileştirildiğini” söylüyor.

Portofino Ferrari’nin E-Diff3 elektronik arka diferansiyelini kullanacak. Ayrıca markanın ürün gamındaki elektrik destekli direksiyona sahip ilk GT otomobili olacak ki bu da aracın stabilitesini etkilemeden direksiyon çapını %7 oranında azaltacak. Otomobilde ayrıca aracın tepkilerini ve sürüş konforunu iyileştirmek amacıyla manyeto-reolojik sönümlemeli çift ​​bobinli süspansiyon kullanılacak.

 

İç mekanda 10,2 inçlik dokunmatik ekran, yeni klima kumandaları ve yenilenmiş bir direksiyon bizi karşılıyor. 18 yönlü elektrikli koltuklar ve Ferrari’nin diğer yeni modellerinde de bulabileceğiniz gösterişli yolcu ekranı da iç mekanı oldukça süslüyor. Kullanılan yeni rüzgar deflektörü de kabin içerisine olan hava akışını %30 oranında düşürecek ve aerodinamik gürültüyü azaltacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Roadster manyağı olarak ağzımın suyunu akıttığını söyleyebilirim. F12 benzerliği çok hoşuma gitti.

  2. İlk defa 458/488 haricinde bir kasayı beğendim. (güncel kasalar içinde) Bu sefer olmuş hakkaten.

  3. Ferrari adına, şanına, tarihine, kalitesine yakışan bir araç üretmiş. Ferrari FF, F12 Berlinetta, 812 Superfast gibi HB tarzı araçlar üreterek tasarımda 10 yıl geriye gitti. Ferrari F40, F50, Enzo’dan sonra tasarımda çok geriye gitti Lamborghini ise Aventadorla tasarımda çığır açtı ve dünyanın en iyi tasarımınlarından birine imza atmayı başardı. Lambo araçlarında her zaman sert ve keskin hatlar kullanırken Ferrari daha sade ve basit hatlar kullanmayı tercih ediyor

  4. Bugatti ve Koenigsegg tasarımda zirvededir. Ferrari, Lamborghini, Porsche, Maserati bunların bir tık aşağındadır. Lambonun olduğu yerde Ferrari’ye dönüp bakan olmaz. Tarihte Lambodan daha iyi kırmızı yakışanı görmedim. Bir traktör üreticisi bile Ferrari’ye rakip olabiliyorsa söylenecek fazla söz yokur!

  5. Valla adı cuk oturmuş; hakikaten tam İtalya kıyılarında gazlayarak, gezmelik süpercar-roadster. (Böyle bir tanımlama var mı? salladıysam kusura bakmayın.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu