FeaturedGalerilerHaberler

2018 Dacia Duster Frankfurt öncesi tanıtıldı




2018 Dacia Duster resmen tanıtıldı. Dacia, yeni Duster’ı 12 Eylül 2017‘de Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda görücüye sunacak.

Ön yüzü oldukça sportif

Dacia Duster ikinci nesline kavuştu. 2018 Dacia Duster tasarım olarak küçük bir evrim geçirmiş. Artık daha keskin ve daha sportif bir ön yüze sahip. Daha şık, LED gündüz farlarıyla entegre üç bölmeli farlarla, yeniden tasarlanmış radyatör ızgarasıyla, krom dokunuşlarla ve alt koruma plakalarıyla Duster’ın off-road odaklı karakteri öne çıkıyor. Aynı zamanda kaput üzerindeki çizgiler Duster’ın ön kısmına modernlik katıyor.

Yandan bakıldığında büyük yan çamurluklar, 17 inç jantlar ve alüminyum tavan kızakları göze çarpıyor. Yandan görünüşü eski Duster ile neredeyse aynı. Aracın uzunluğu 100 mm kadar arttığından ön cam daha yatay bir şekilde konumlandırılmış. Bu detay otomobili hem daha sportif hem de iç mekanı daha büyük göstermiş.

Arka farlar Renegade’i andırıyor

Duster’ın arka kısmı ön tarafı kadar yenilenmemiş. Ön kısımda da olduğu gibi arkada farlar uçlara doğru konumlandırılmış bu da SUV’un daha geniş görünmesini sağlamış. Arka farlar Jeep Renegade‘i oldukça andıran kare biçmini almış.

2018 Dacia Duster hakkında teknik veriler henüz açıklanmadı fakat çamurluklardaki 4WD yazısı 4×4 sisteminin olacağını kesinleştiriyor. Baz modeller önden çekişli olacaktır. Motor seçeneklerinin Türkiye’de 1.2 litreden 1.6 litreye kadar olması muhtemel. Önceki Duster’dan tanıdığımız 1.2 benzinli TCe motorun devam etmesi beklenirken dizel cephesinde 1.5 dCi yerine ünite kullanılacağı söyleniyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Önden Land Rover'lara, arkadan da dendiği gibi Renegade'e benzemiş. İçi şöyle derli toplu olsa, bir de güvenlik düzeyi günümüz koşullarında olsa gerçekten alınır olur özellikle dizel motoruyla.

  2. Dacia güvenlik nedeni ile bile bence alınmamalı. Güvenlik ülkemizde çok da dikkat edilmese de en önemli unsur

  3. Arka taraf Jeep, ön taraf Range.. Tam fakir suv'u olmuş. İç malzeme kalitesinin Renault Kadjar, Captur ve Nissan QQ kadar mükemmel olucağını sanmıyorum. Renault genelde malzemeden çalıyor Dacia'da. Sonuç olarak sert plastiklerin esiri olduğuna eminim.

    1. Kadjar bile kaliteli değilken Duster hiç olmaz. Renault kadjar ile zaten kalitede sınırda trim sesi var bağlantılar düzgün değil çabuk yipraniyor kadjar bile iyi değilken Duster vasat olur diye düşünüyorum.

  4. Fiyat olarak 75.000 tl diyorum fazlası verilmemeli. Daha fazlası ile Ranger alınabilir amaca çok daha uygun sağlam kaliteli. Şuanki fiyat politikası bile saçmalık

  5. Önde ben bir farklılık göremedim ama arkası Jeep Renegade kopyala yapıştır yapmışlar. İç mekan ve malzeme kalitesinin Peugeot 3008, Renault Kadjar, Nissan Qashqai kadar kaliteli olacağını hiç sanmıyorum. Peugeot 3008 an itibariyle sınıfındaki en iyi SUV. Peugeot 3008 sınıfındaki araçlarının çoğunun ilerisinde ve yeni kasa, tasarım olarak

    1. Biraderim hep elma armut kıyaslaması yapıyorsunuz . Dacia bu arabayı 3008 fiyatına satacak olsaydı yorumuna hak vereceğiz ama Dacia'nın hitap ettiği kitle bambaşka . Çok daha uygun fiyata Suv satmaya çalışıyorlar .

  6. Yorum yazanların tamamı sanırım Land Rover Discovery TD5’e biniyor… Şimdi bunun üstüne bik bik yorum da yaparlar…

  7. ReNeReNe demiş ki:

    Biraderim hep elma armut kıyaslaması yapıyorsunuz . Dacia bu arabayı 3008 fiyatına satacak olsaydı yorumuna hak vereceğiz ama Dacia'nın hitap ettiği kitle bambaşka . Çok daha uygun fiyata Suv satmaya çalışıyorlar .Hepsini görüntüle…

    Beklemek lazım. Bu sefer çok süslemişler. 100k civarlarına çıkarsa patlar, satamaz.

    1. Tahmini yüzde 5-10 üzerine eklerler , dizeli 4×4 en donanımlısı 95-99 u görebilir 😀

  8. Şuan ki kasa yı da çok seviyordum bunu da çok beğendim.4×4 80 civarı olur diye düşünüyorum bence değer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu