FeaturedHaberler

Alfa Romeo ve Maserati, FCA çatısından ayrılıyor mu?




Bir otomobil grubuna satılabileceği konuşulan Fiat Chrysler Grubu (FCA) ile ilgili spekülasyonlar, geçtiğimiz haftadan bu yana doruk noktaya ulaşmış durumda. Gelen son iddialar, Alfa Romeo ve Maserati‘nin farklı bir yola gireceğini gösteriyor.

FCA, Alfa Romeo ve Maserati ile yollarını ayırabilir!

Bünyesinde dev markaların bulunduğu FCA, uzun zamandır maddi sıkıntılar ile boğuşuyor. Grubun sahipleri geçtiğimiz günlerde Çinli bir markayla görüşmüş, fakat sunulan teklif yönetim tarafından reddedilmişti. İddialara göre grup, elindeki Maserati ve Alfa Romeo markalarını bünyesinden ayırarak bağımsız bir şirket haline getirecek.

Yeniden yapılanmaya giden ve maddi kaynak isteyen bu iki marka, Agnelli ailesinin çoğunluk hissedarı olacağı ayrı şirketler haline gelecek. Yaklaşık 8 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Alfa ve Maserati, böylece Ferrari’den sonra grubun özerkleştirdiği ikinci ve üçüncü otomobil markaları olacak. FCA böylece Jeep, Dodge ve RAM gibi yerel markalara odaklanarak satış için daha cazip hale getirmeyi planlıyor.

Fiat’a Çinli grupların yoğun ilgisi var

Öte yandan Fiat Chrysler grubunun talipleri her geçen gün artıyor. Great Wall, Dongfeng Motor, Geely ve Guangzhou Automobile şu anda gruba talip olan 4 şirket arasında yer alıyor. 2018 yılı içerisinde tamamlanması beklenen FCA’nın satış değerinin ise 50 milyar Euro’yu bulabileceği ifade ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Fiat’ın zaten ney ki kendi. Fiat’ın kendine hayrı yok ki ama bünyesindeki markalara çok hayrı var. Bu bir gerçek elindeki markaları Fiat ancak harcamasını çok iyi biliyor. Bir Fiat’a bakın bir de bünyesindeki markalara. Alfa Romeo, Ferrari, Maserati Fiat bünyesinde harcanıyor. İnşallah bu markalar Fiat’tan ayrılırlarda değerini hakettikleri markalara satılırlar. Fiat’tan bir cacık olmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu