FeaturedHaberler

PSA, Opel’in lüks SUV projesini iptal ediyor!




Geçtiğimiz ay resmen PSA grubuna katılan Opel, gelecek modeller ile ilgili kararlarını hızlandırmaya başladı. Markanın yeni model planlarında yer alan “Lüks SUV” projesi başlamadan bitmiş olabilir!

Opel’in lüks SUV projesi bir başka bahara kaldı!

General Motors bünyesinde istenen kâra ulaşamayan Opel, İngiliz kardeşi Vauxhall ile beraber Peugeot-Citroen grubuna (PSA Group) satılmıştı. Satışın ardından ilk iş olarak yeni nesil Corsa’nın gelişim çalışmalarını durduran grup, markanın popüler modelini kendi platformunda geliştirmeye başladı. Opel’in eski planlarında yer alan Insignia temelli SUV projesi de bu strateji değişikliğinden nasibini aldı.

AutoExpress’in iddiasına göre, PSA grubu artık Opel bünyesinde yeni bir GM platformlu model istemiyor. Bu doğrultuda yeni nesil Corsa’yı tamamen değiştiren şirket, Grandland X’in üzerinde konumlanan projeyi de rafa kaldırdı. Kısa vadede orta sınıf modellere ağırlık verecek Opel’in gelecekte DS7’nin de kullandığı EMP2 platformlu bir lüks SUV üretebileceği belirtiliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Opelin ceyrana bulaşmayan tek otomobil firmasi şu an. Ceyranli araba işine girmeyecekler sanirim.

  2. istanbul demiş ki:

    Opelin ceyrana bulaşmayan tek otomobil firmasi şu an. Ceyranli araba işine girmeyecekler sanirim.Hepsini görüntüle…

    Ampera falan var abi adamlar cereyana yaklaşık 5 yıl önce bulaştılar :).

  3. gtepro demiş ki:

    Ampera falan var abi adamlar cereyana yaklaşık 5 yıl önce bulaştılar :).Hepsini görüntüle…

    Onları unuttum 🙂 Daha geçen gün empere testi izlemiştim.

  4. GM'de satış adeti ve karlılığı açısından başarısız olduğu düşünülerek PSA grubuna satılan Opel'in zaten satılır satılmaz lüks segmente adım atması ticari açıdan büyük hata olurdu. Böyle bir pazarlama ve üretim anlayışı yok zaten.. Belirtildiği gibi önce kısa vadede orta sınıf olarak belirlenen modellerin üretimine ağırlık verilip imaj ve karlılık toparlandıktan sonra böyle girişimler yapılır. Yürümeye başlamadan koşmaya çalışmak olmaz.

  5. Opel’in Psa’ya satildigi hakkinda ulkemiz genelinde yogun bir detikodu var evet.
    GM US.’da calisan bir arkadasim bu olay hakkinda PSA’nın sadece avrupa bolgesinde ki Opel’in ekonomik ayagi oldugunu, motor, sanziman, tasarim ve nice teknolojilerin GM’da oldugunu soylemisti. Kisacasi Opel’in Grandland X projesine PSA’nin mudahale etmesi imkansiz. GM diger otomobil markalarinda bu modeli cikardi ve Opel icinde bu modelin cikmama sebebi Crossland X modelinin uretim bandında olmasidir. Crossland X uretimden kalkarsa Grandland X’in tekrar canlanacagi garanti. Mokka ile Suv sinifina hitap etmeleri cok guç cunku..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu