FeaturedHaberler

Hızlanma rekortmeni 2018 BMW M5 Sedan tanıtıldı!




Uzun süredir beklenen yeni BMW M5, Gamescom fuarında düzenlenen bir etkinlik ile beraber resmen tanıtıldı. Tamamen yenilenen model, özellikleri ve performansıyla bir hayli iddialı!

Alman markanın en hızlısı: 2018 BMW M5!

Tasarım bakımından 5 Serisi ile ufak farklılıklar taşıyan F90 M5; ön tampon, arka tampon, M böbrek panjur ve 7 kollu siyah alaşım jantlar gibi yeni detaylar taşıyor. M Performance mühendisleri aracın ağırlığını azaltmak için kaportada alüminyum ve tavanda karbon fiber-polimer malzeme tercih etmiş. Ayrıca 15 inç karbon seramik fren diskleri ve sarı renkli M kaliperler, aracın pistteki fren performansını üst seviyeye taşıyor.

İç mekanda ise dışarıdan çok daha kapsamlı yeniliklerle karşılaşıyoruz. BMW’nin yeni 3 kollu direksiyon simidi, kırmızı detaylar ve krom vites kulakçıkları ile tam bir yarış atmosferi yaratıyor. Yine kırmızı dikişlerle bezenmiş iki katlı vites topuzu ve aracın spor koltukları dahil pek çok yerinde görülen deri malzeme, iç mekanın lüks kalite hissiyatını daha da arttırıyor.

Kaputunun altında tam bir canavar yatıyor

Yeni BMW M5’in kaputunun altında 608 beygir güç ve 750 Nm tork üreten 4.4 litrelik V8 motor yatıyor. Çift turboya sahip olan bu motor, bir önceki kasadaki motorun elden geçirilmiş hali ve yaklaşık olarak 25 beygirlik performans kazancı sağlanmış. 0-100 kilometreye sadece 3.4 saniyede çıkan F90 M5, böylece BMW’nin en hızlı ivmelenen otomobili unvanının yeni sahibi oluyor.

Yeni BMW M5, 8 ileri ZF otomatik şanzıman ve //M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemini eşliyor. Araçta arkadan itiş kullanılmaması kuşkulandırsa da, yeni sisteme Audi Sport’tan transfer edilen Frank van Meel‘in elinin değmesi herhangi bir şüpheye yer bırakmıyor.

Öte yandan otomobilde 4WD, 4WD Sport ve 2WD olmak üzere 3 sürüş modu bulunuyor. Standart 4WD ve dinamik sürüş moduna geçen Sport modunun yanı sıra 2WD modu mekanik bir drift deneyimi sunuyor. Yeni M5’de DSC’nin tamamen kapatılabildiğini de belirtelim.

Yeni M5, her ne kadar otomobil tutkunlarını kendine çekse de fiyatı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zira aracın Avrupa’daki başlangıç fiyatı yaklaşık 118.000 Euro (Vergiler hariç 485.000 TL) seviyesinde olacak. Kırmızı metalik boya ve bazı özelleştirmelere sahip BMW M5 First Edition ise 400 adet üretilecek ve 140.000 Euro’luk (Yaklaşık 576.000 TL) bir fiyat etiketine sahip olacak.

Kaynak: BMW Blog

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Yeni bir "HAYVAN" doğmuş . 😮
    ilk etapta 4wd yi görünce ruhunu kaybedecek diyordum ki 2wd kilit sistemini görünce içim rahatladı. (bana noluyorsa gerçi :rolleyes: )

  2. Bmw 4WD olayını en zararsız şekilde atlatmış. Böyle bir araca sadece arkadan itiş oldukça fazla. 4WD sisteminin artısı 0-100 değerlerinden de bariz şekilde belli oluyor 🙂

  3. Makine çok güzel ona bir şey diyemem. Ama hiç de ilgimi çekmiyor, görünce heyecanlanmıyorum desem yeridir. Belkide hemen herkesin tercih edeceği ve bayıldığı modellere antipati duymamla alakalı olabilir.

  4. mercedes e63 amg daha iyi 3.4 sn değeri var ama 3.2 sn de 100e çıkıyor asfalt lastik durumuna göre youtube da var mercedes beklenmeyecek şekilde sportif araçlar üretiyor artık bmw okadar havalı gelmiyor nedense

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu