FeaturedHaberler

Tesla Model Y, Model 3’ün platformunu kullanacak!




En ucuz elektrikli otomobili Model 3’ün teslimatlarına başlayan Tesla, bu yılın ikinci mali çeyrek raporunu açıkladı. Raporda markanın bir sonraki otomobili Tesla Model Y ile ilgili önemli bilgiler var!

Tesla’nın ikinci SUV’u Model Y yakında geliyor!

Tesla’nın ikinci parti gelecek planında Model X’ten daha küçük bir elektrikli SUV model yer alıyor. Markanın patronu Elon Musk daha önce bu modelin diğer Tesla modellerine benzemeyeceğini belirtse de bu fikri değişmişe benziyor. Zira son raporlarda Model Y’nin, markanın en çok ilgi çeken otomobili Model 3 temel alınarak geliştirileceği belirtiliyor.

Tesla Model 3’ün üretim hattında yükselecek Tesla Model Y, sıfırdan bir yatırım gerektirmeyeceği için kullanıcılarla daha uygun fiyatlardan buluşacak. Gelişmiş robotize üretim ile beraber pil düzeni de değişecek otomobil, böylece daha az kablolamaya sahip olacak.

Model 3’ün ön siparişlerinde düşüş var!

Tesla’yı mali açıdan rahatlatacak büyük projesi Model 3, geçtiğimiz hafta teslim edilen 30 otomobil ile resmen yollara indi. Bugüne kadar 518.000 sipariş toplayan model, 63.000 iptal çıkarıldığında halen 455.000 adetlik rezervasyona sahip. Bununla beraber günlük 1800 yeni Model 3 rezervasyonu ve diğer modellerin satışlarının %15 artması bu iptalleri dengelemeye yetiyor.

Bu kadar ilgiye rağmen şimdiye kadar hep zarar açıklayan marka, elektrikli otomobil dışındaki projeleriyle istenen kârlılığa ulaşmayı hedefliyor. New York’ta kurulacağı açıklanan Gigafactory 2 dışında 4 tane daha pil üretim tesisi açmayı hedefleyen marka, bunlardan birini Çin’de faaliyete geçirebilir. Ayrıca 15 dakikada şarj edilebilen pilleri de test eden Tesla, maliyet ve düşük enerji yoğunluğu sebebiyle bu fikirden şimdilik vazgeçmiş gibi görünüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu