FeaturedHaberler

Audi Elaine Concept, 4. seviye otonom sürüş ile geliyor!




Pek çok yeni otomobilin tanıtılacağı Frankfurt Otomobil Fuarı, dün kapılarını resmen açtı. Fuarda dikkat çeken modellerden biri de Audi‘nin Elaine Concept adlı E-Tron Sportback konsepti oldu.

Otonom teknolojinin son harikası: Audi Elaine Concept!

Daha önce E-Tron Sportback olarak duyurulan Elaine Concept, Audi’nin sürücüsüz otomobiller hakkında geldiği en son noktayı gözler önüne seriyor. Dördüncü seviye otonom sürüş teknolojisine sahip olan konseptin yetenekleri yüksek otomasyon olarak adlandırılıyor. Buna göre, diğer seviyelerdeki özelliklere ek olarak otomobil sürücüye bağlı olmadan şerit değişimi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yüksek hızlı data bağlantısı sayesinde internet üzerinden park yeri tespiti yapıp sürücüyü otomatik olarak o lokasyona yönlendirebiliyor.

Otonom sürüş sistemini Audi’nin geliştirdiği yapay zeka destekli asistan destekliyor. Apple’ın Siri asistanı gibi kullanıcıyla iletişim kurabilen PIA, makine öğrenimi sayesinde sürücünün genel yapısını öğrenebiliyor. Örneğin; sürücü araç içerisindeki sıcaklıktan rahatsız oluyorsa sistem bunu konuşma yapısından anlayabiliyor ve klima fonksiyonunu ona göre ayarlayabiliyor.

Audi Elaine Concept’in önünde bir ve arkasında iki tane olmak üzere toplam üç elektrik motoru bulunuyor. 496 beygir güç üretebilen motorlar aracın 100 kilometre hıza 4,5 saniyede ulaşmasına olanak sağlıyor. 95 kWh kapasiteli bataryalar yaklaşık 500 kilometre menzil ve bununla beraber kablosuz şarj desteği sunuyor. E-Tron Sportback ya da diğer adıyla Elaine’in 2019’un sonunda seri üretim geçmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu