Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Audi R8 V10 RWS : Püristlere özel arkadan itişli R8




Audi, R8 V10 RWS modelini tanıttı. Audi’nin R8 süperspor otomobili normalde sadece Quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle geliyordu, artık arkadan itişli versiyona da sahip olabileceksiniz.

“Püristlere” özel

Audi Sport GmBH patronu Stephan Winkelman’a göre sınırlı sayıda üretilecek olan R8 V10 RWS “püristlere” yönelik bir otomobil.

“Ortaya konumlandırılmış V10 üniteye ve arkadan itişe sahip olmasıyla R8 LMS yarış arabasının adeta başarılı bir yol versiyonu.” şeklinde konuştu.

R8’de kullanılan atmosferik V10 oldukça başarılı bir motor. 533 HP güç ve şahane tınılar üreten motor R8’i 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkarıyor. Spyder modeli biraz daha yavaş: 3.8 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor.

Arkadan itişli R8 V10 RWS aktarma organlarındaki tasarruf sayesinde dört çeker versiyondan 50 kg daha hafif. Audi, aynı zamanda sürücünün doğru sürüş modunu seçmesi durumunda otomobil ile kontrollü driftlerin yapılabileceğini söylüyor.

999 adet üretilecek

Audi, bu otomobilden 999 adet üretecek. Satış fiyatı ise 121 bin Euro’yu aşacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Mercedes nerelerle uğraşıyor BMW ve Audi nelerle uğraşıyor çok komik. Mercedes’in yanında BMW ve Audi hala emekleyen birer çocuk gibi. BMW ve Audi’nin Mercedes’i yakalayabilmesi için daha 40 fırından fazla ekmek zorundalar

    1. Ne ile uğraşıyormuş bu mercedes bir yazın da bilgilenelim. Daha dün kaputtan amblem söküyordu.

      1. Mercedes’in bir uzaya çıkmadığı kaldı yakında onu da yaparsa ben zaten hiç şaşırmam. BMW ve Audi hala böyle boş işlerle uğraşıyor. Mercedes’in olduğu yerde BMW ve Audi’nin emsali bile okunmaz. Mercedes’in tarihi yeter BMW ve Audi’yi silmek için

        1. MEHMET1964 BMW ve Audi birbirinin denğidir ama bu iki marka Mercedes’in dengi değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Mercedes-AMG Project One ile BMW ve Audi’yi kum havuzuna göndermiştir BMW ve Audi önce böyle birşeyler yapsınlarda ondan sonra gelsinler konuşalım. Mükemmel ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Mercedes-AMG Project One ile resmen çocukları pistten alalım demiş. Bu ne bicim bi şey yahu!

  2. Merak ettiğim neden 610 luk motoru kullanmadıkları aynı muhabbet huracandada oldu bazen akıl ermiyor böyle şeylere. Birde fiyatı quattro dan aşa olması gerekirken neden yukarda gibi? Arabadan hem difransiyel çalıyorsun hemde fiyatı yukarı çıkartıyorsun 😀 İyi taktik yersen

  3. Onden cekilir, arkadan itilir. Arkadan cekis olmaz 🙂

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. Lamborghini Audi R8’de Audi’ye motor vererek prestij ve marka imajını düşürdü. Audi R8 de kullanılan motor Lamborghini motorudur Audi motoru değildir. Lamborghini VAG grubunun değil VAG grubu Lamborghini’nin teknolojisini kullanıyor diye biliyorum. Ferrari’nin arkasında da kocaman Fiat var.Lamborghini bildiğim kadarıyla henüz hiç bir aracında VAG grubunun teknolojisini kullanmadı,Lamborghini’de kendi teknolojisini kullanıyor.Sadece ortak parça kullanımı oldu ki bunu senelerdir Ferrari yapıyor.F430’un bile iç mekanında ki bazı parçalar Fiat’tan temin edilmişti.Araçları yapanlar yine Ferrari mühendisleri yine Lamborghini mühendisleri.Arkanızda sağlam bir firma olunca sadece sağlam Ar-ge yaparsınız.Bir ara Lamborghini’nin dibe vurup Ferrari’nin zirvede kalma sebebide budur zira Fiat sürekli Ferrari’nin arkasındayken Lamborghini bir aralar saçma salak firmaların elinde dolaşıyordu. Arada fark var

  5. Çekiş kelimesi ingilizce traction kelimesinden gelir. Ayrıca günlük hayatta da aracın çekişi düştü deriz itişi düştü değil, ve traction controle çekiş kontrol sistemi diyoruz, 4çeker diyoruz o zaman onada önden çeker arkadan iter diyelim.
    Arkadan itişli bir araç görmek istiyorsan

    images.jpg

  6. Arkadan itiş deniyor zaten, arkadan çekiş denmiyor. Türkçe'de "itmek" ve "çekmek" kelimelerinin anlamlarına bakarsanız, olayın mantığını kavrarsınız. Bir cismin önüne geçerek kendi tarafınıza bir kuvvet uyguladığınızda o cismi çekmiş olursunuz, ancak arkasına geçip karşı tarafınıza doğru bir kuvvet uyguladığınızda itmiş olursunuz.

    Ayrıca bahsettiğiniz kısaltmalar araçların geneli için koyulmuş kısaltmalar. Araçların güç aktarımı detaylı incelendiğinde, "itiş" ve "çekiş" kavramı devreye girer. 🙂

  7. sunake demiş ki:

    Arkadan itiş deniyor zaten, arkadan çekiş denmiyor. Türkçe'de "itmek" ve "çekmek" kelimelerinin anlamlarına bakarsanız, olayın mantığını kavrarsınız. Bir cismin önüne geçerek kendi tarafınıza bir kuvvet uyguladığınızda o cismi çekmiş olursunuz, ancak arkasına geçip karşı tarafınıza doğru bir kuvvet uyguladığınızda itmiş olursunuz.

    Ayrıca bahsettiğiniz kısaltmalar araçların geneli için koyulmuş kısaltmalar. Araçların güç aktarımı detaylı incelendiğinde, "itiş" ve "çekiş" kavramı devreye girer. :)Hepsini görüntüle…

    Kardeşim arabalardaki "çekiş" kelimesinin "çekmek" veya "itmek" fiili ile bir alakası yok. "Çekiş" fransızca traction kelimesinin Türkçe karşılığıdır.
    Traction avant = önden çekiş
    Traction arriére = arkadan çekiş
    Traction intégrale = dört tekerlekten çekiş

  8. chainard demiş ki:

    Kardeşim arabalardaki "çekiş" kelimesinin "çekmek" veya "itmek" fiili ile bir alakası yok. "Çekiş" fransızca traction kelimesinin Türkçe karşılığıdır.
    Traction avant = önden çekiş
    Traction arriére = arkadan çekiş
    Traction intégrale = dört tekerlekten çekişHepsini görüntüle…

    bilale anlatır gibi 😀

  9. Bu araba pist için mi olacak yoksa yol otomobili mi olacak? Bildiğim kadarıyla V10 R8 zaten arkadan itişli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu