FeaturedGalerilerHaberler

Makyajlı i3 ve i3s karşınızda




BMW elektrikli i3 modelini yeni LED farları, yeni renk seçenekleri ve geliştirilmiş tasarımıyla yeniledi. Bavyeralı marka aynı zamanda biraz daha güçlü ve daha iyi süspansiyonlu i3s modelini duyurdu. Makyajlı i3 34070£ fiyatla satışa sunulacak.

Tasarım

Makyajlı i3 tasarım açısından yüzeysel değişikliklere uğramış. Alıcıların gözündeki en önemli nokta otomobilin fütüristik dizaynı. Kozmetik değişiklikler arasında yenilenmiş LED farlar, pencerenin ve bagaj kapağının üzerindeki krom çıta ve daha belirgin hava girişleri bulunan yeni tamponlar bulunuyor.

Fotoğraftaki kırmızı i3s modelinde görüldüğü gibi çift renk ve daha agresif görünümlü ön tampon otomobili daha sportif bir görünüme kavuşturmuş. Daha iyi yol tutuş ve dışarıdan daha stabil bir görünüm elde etmek için de otomobil 10mm alçaltılmış.

İç Mekan

i3’ün iç mekanında neredeyse hiçbir değişiklik yapılmadı.Ekranların çözünürlüğü ve grafikleri daha iyi olacak ve kullanılan materyal ve renk seçenekleri zenginleştirilecek, ama bunların dışında değişen bir şey yok.

i3’ün iç mekanı fütüristik hissi sürdürmek adına minimalist görünecek şekilde tasarlanmış. Alışık olduğumuz geleneksel göstergelerin yerini sürüş bilgilerini ve menzili gösteren ince bir ekran almış. Orta konsolun bulunmaması ile büyük pencerelerin ve cam tavanın olması iç mekanı oldukça ferah ve geniş kılıyor.

Motorlar ve sürüş

Ayağınızın altında her daim 170 HP güç bulunuyor, i3 kesinlikle performanslı bir otomobil.  7.3 saniyelik 0-100 km/s değeriyle hot hatch‘ler ile yarışır düzeyde hızlanmaya sahip. Otomobilin menzili ise maksimum 300 km olarak söylense de gerçek menzili 200 km civarlarında olacaktır. i3s ekstra 14 HP güç alıyor ve 0-100 km/s verisi 6.9 saniyeye düşüyor ve son hızı 160 kilometreye çıkıyor. Otomobilin menzili ise aynı.

Her iki modelde de pillerin bitmesi endişesini bertaraf etme ve menzili uzatma amacıyla 38 beygirlik çift silindirli benzinli bir motor opsiyon olarak sunulacak. Böylesine bir sistem daha önce Fisker Karma‘da da kullanılmıştı.

Fiyat ve çıkış tarihi

BMW otomobili bu ay Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda gösterime sunacak. Makyajlı i3 için 34070£, i3s için ise 36975£ olacak. Menzili uzatan benzinli motor tercih edildiğinde fiyata 3150£ eklenecek.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu