Haberler

Mercedes Benz Concept EQA elektrikli Scirocco’ya benziyor




Mercedes Benz Concept EQA markanın ilk elektrikli “C” segmenti otomobili olurken aynı zamanda bu evrim niteliğindeki saf tasarım dili de gözler önüne seriliyor. Otomobili iki elektrikli motor hareket ettiriyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkarılan Concept EQA toplamda 200 kW (268 HP) güce ve aynı zamanda ön ve arkaya tork dağılımı yapan sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip.

Daimler müdürü Dr Dieter Zetsche “Mercedes Benz Concept EQA ile birlikte elektrikli otomobil girişimimiz hız kazanıyor. 2022 yılına kadar Mercedes Benz’in piyasada ondan fazla elektrikli otomobili olacak.” şeklinde konuştu.

Tasarım açısından Concept EQA akıllara Volkswagen’in Scirocco modelini getirirken genel itibariyle keskin olmayan, oval hatlara sahip. Spiral şeklinde tasarlanmış ön LED farlar da dikkat çekiyor. Ön kısımdaki siyah panel “yapay” ızgaradan ibaret ve seçilen sürüş programına göre değişiyor.

Örneğin araç “Sport” modunda ise ön ızgara kırmızı yatay çizgilere sahip iken “Sport Plus” moduna alındığında Panamericana stilini andıran dikey çizgiler beliriyor.

Menzili 400 kilometre

Concept EQA’in hızlı şarj özelliği de bulunmakta. Batarya kapasitesine bağlı olan menzil 60 kWh bataryalarla yaklaşık 400 kilometre.

Daimler yönetim kurulu üyesi Ola Kallenius “Concept EQA’in aşama aşama gelişimi etkileyici dinamizmle günlük sürüş için ideal olan uzun menzili bir araya getiriyor. Aynı zamanda otomobilin mimarisi tamamen elektrikli otomobile göre geliştiriliyor.” dedi.

EQ ürün gamında üretilecek ilk model EQC olacak. Mercedes Benz Bremen fabrikasından çıkacak olan otomobil 2019 yılında üretime başlayacak.

 

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bırakın artık bu tür araçları Scirooca’ya benzetmeyin. Bu sınıf araçlar sadece VW Scirocco’dan ibaret değil. Bu sınıfta Hyundai Veloster, Honda CR-Z de var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu