FeaturedHaberler

Mitsubishi Evolution geri dönüyor! O artık bir crossover!




2017 Tokyo Otomobil Fuarı önümüzdeki ay açılacak. Mitsubishi e-Evolution konseptine dair haberler de gözümüzden kaçmadı. Mitsubishi Evolution yeniden hayat buluyor.

Konsept, bildiğimiz Evolution’dan hayli farklı

Konsept Evolution adıyla bütünleşmiş efsanevi ralli geçmişi olan Lancer’dan oldukça farklı. Eski Evolution’ların çağdaşlaşmış versiyonunu bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü Mitsubishi Evolution artık bir crossover. Ancak yine de Mitsubishi’nin off-road geçmişini ve elektrikli otomobil sektöründe lider olma planlarını düşünürsek bu otomobil markanın hedeflerine uyuyor.

Japon marka konseptin teknik verilerini henüz paylaşmasa da dört tekerlekten çekiş sistemine ve elektrikli bir altyapıya sahip olacağını açıkladı.Bu konsepti geçen sene yapılan Nissan-Renault ortaklığının ilk adımı olarak düşünebiliriz. Bu konsept, markanın yeni tasarım dili ve teknolojik gelişmeleri hakkında ipuçları veriyor.

Mitsubishi Evolution konsepti üretim modelinin bir önizlemesi mi yoksa sadece bir tasarım çalışmasından ibaret mi henüz bilmiyoruz. Fakat şundan eminiz ki Evolution adının bir crossover’a verilmesi bizim için açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu.

Mitsubishi için iyi haber!

Otomobil severlerin Evolution hakkında duymak istedikleri bir haber olmasa da bu Mitsubishi için iyi bir haber. Japon marka yıllarca demode kalan modelleriyle hem Japon hem de Avrupalı rakipleri tarafından geride bırakılıyordu. Evolution markanın yeniden hayat bulmasını sağlayabilir.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Aslında ismi oldukça mantıklı evolution markanın yeniden verilmesini ve eski gücüne kavuşmasını sağlayacak. Rs6 seven onlarca insan varken bu sinifi yabana atMamak lazım. Gerekirse Mitsubishi toprak Ralli yapan versiyonunu üretir ve bizleri mutlu eder 🙂

  2. Mitsubishi bir zamanlar neydi ne oldu! Mitsubishi sen bu hallere düşecek marka mıydın? Renault-Nissan grubu Mitsubishi’yi yeniden o eski parlak günlerine gerir döndürür diye umuyorum

      1. Mitsubishi sadece Evo’dan ibaret değil. 3000GT, Lancer Evolution, Pajero, Outlander gibi modelleri de var. Otomobil dünyasından bir habersiniz anlaşılan Mitsubishi çok tecrübeli bir marka sıradan bir marka değil!

  3. Haberi görünce istemsizce güldüm. Acı bir durum. Marka ne hale geldi ya, herhalde şirket içinde evsaneleşmiş modellerin isimlerini batırmaya meraklı birileri var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu