FeaturedHaberler

Porsche 911 GT2 RS, Nürburgring rekoru kırdı!




En güçlü ve en hızlı Porsche 911 versiyonu 911 GT2 RS‘in, meşhur Nürburgring pistinde 7 dakikanın altında turladığı iddia ediliyordu. Alman marka tarafından test sonuçları açıklandı ve spor otomobil, rekorun yeni sahibi oldu!

Porsche 911 GT2 RS, artık Yeşil Cehennem’in en hızlısı!

Porsche Motorsport sürücüleri Nick Tandy ve Lars Kern’in pilotluğunda düzenlenen test geçtiğimiz hafta gerçekleşti. 20 kilometrelik pistte toplam 5 tur atan otomobil, 6:47.3‘lük derecesiyle Nürburgring’in en hızlı arkadan itişli aracı olmayı başardı. Yüksek hacimli üretime sahip otomobiller içinde de ilk sıraya yerleşen otomobil, bu anlamda çifte rekorun sahibi oldu.

Bu deneme Porsche’nin yaptığı ilk deneme değil. Alman marka 2013 model GT2 RS ile bir deneme daha gerçekleştirmiş ve 6:57.00‘lık dereceyle beşinci sıraya yerleşmişti. Listenin ilk sırasında elektrikli NextEV Nio P9 var, ancak 6:45.9’luk derece yapan otomobil sadece 16 adet üretilmişti. Yeni Porsche 911 GT2 RS‘in ise yaklaşık 1000 adet üretilmesi planlanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Fh8_2zQZ3xM

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Şu öndeki kocaman radyatörler ve kaputtaki iki delik nereyi soğutuyor acep? Bu araba hakkında teknik detay veren bir video bulabilen var mı?

  2. Asıl rekabet şimdi başlıyor diğer markaların da özel versiyonlar çıkarması yakındır.

  3. Cussler demiş ki:

    @Alcantara hocam yazım yanlısı var başta 8 değil 7 olacak:)Hepsini görüntüle…

    Yabancı kaynakların çoğu 8 dakikaya yakın bekliyordu, Porsche'nin beklentisi 7 dakikaymış düzelttim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu