FeaturedHaberler

Yeni Leon Cupra R Frankfurt’tan önce tanıtıldı




Seat üçüncü nesil Leon Cupra R’ı Frankfurt Otomobil Fuarı‘ndan önce tanıttı.

Üçüncü kez şekil değiştiren hot hatch, 306 beygirlik benzinli motora sahip olacak. Bu motor Cupra 300‘ün 296 beygirlik motoru ile aynı. Yeni egzozlarla, daha aerodinamik dokunuşlarla ve daha büyük Brembo frenlerle karşılaşıyoruz. Aynı zamanda dinamik şasi kontrolüyle birlikte sunulan adaptif süspansiyon da mevcut.

Yalnızca 799 adet üretilecek

Seat’ın müdürü Luca De Meo 799 adet Cupra R üretileceğini açıkladı. Cupra R’ı standart Cupra’dan ayıran detaylar arasında mat boya, bakır rengi dokunuşlar ve yarış koltukları bulunuyor. Otomobilde ayrıca tamamen yeni bir gösterge paneli mevcut.

Elimize geçen son bilgilere göre Seat’ın Cupra’sı tıpkı Citroen‘in DS markası gibi kendi başına marka olmaya hazırlanıyor.

Bolero, Tango ve Salsa isimlerinin patentleri Cupra serisinin gelecekteki spor otomobilleri için alındı.

Şu anda Leon Cupra 300 296 HP motoruyla Seat’ın en güçlü otomobili ünvanını taşıyor fakat Ateca Cupra için de ileride aynı gücün alınması bekleniyor.

Seat 2002 ile 2005 yılları arasında da Leon Cupra R modelini üretmişti ve bu otomobil standart Cupra’dan 24 HP daha güçlüydü. 

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu