FeaturedHaberler

F1 Malezya GP: Red Bull duble yaptı, Vettel devleşti!




Formula 1’de sezonun 15. yarışı olan Malezya GP’yi Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Genç pilota doğum günü hediyesi getiren yarışın detayları haberimizde!

Malezya’da perdeyi Max Verstappen kapattı!

Yarışa üçüncü sırada başlayan Verstappen, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in sorun yaşamasından dolayı start çizgisinde ikinci sıraya yükseldi. Yarış içerisinde güç aktarım sisteminde sorun yaşayan Lewis Hamilton’u pist üstünde geçen genç pilot, yarışı lider bitirmeyi başardı. Kariyerindeki ikinci galibiyetini alan genç pilot böylece Malezya’daki son yarışta perdeyi kapatan pilot oldu.

Mercedes’in şampiyona lideri pilotu Lewis Hamilton, lider başladığı yarışın içerisinde hibrit dönüşüm sisteminde yaşadığı problemden dolayı güç kaybetti. Max Verstappen’e geçilen isim yarışı ikinci sırada tamamladı. Podyumun son basamağında ise Red Bull’un bir diğer pilotu olan Daniel Ricciardo tamamladı.

Malezya’da favori olarak görülen fakat yaşadığı turbo sorunu nedeniyle sıralamalara çıkamayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yarışa son sırada başladı. Ters lastik stratejisi ile büyük bir avantaj yakalayan Alman pilot yarışı dördüncü tamamlayarak günün pilotu seçildi. Ancak yarış bittikten sonra ilginç bir şekilde Williams pilotu Lance Stroll ile çarpışan pilot, pit alanına Sauber pilotu Pascal Wehrlein’ın aracının üzerinde geldi.

Ferrari pilotları yine büyük şanssızlık yaşadı!

Mercedes’in ikinci pilotu Valtteri Bottas, denge problemlerinden şikayet ettiği aracıyla beşinci sırada finiş gördü. Yılın flaş takımı Force India’dan Sergio Perez altıncı, McLaren’in çaylak pilotu Stoffel Vandoorne ise yarışı yedinci sırada tamamladı. Williams pilotları Lance Stroll ve Felipe Massa sırasıyla sekizinci ve dokuzuncu olurken, günün son puanı ise Force India’nın istikrarlı pilotu Esteban Ocon aldı.

Yarışı bitiremeyen tek isim Toro Rosso’dan Carlos Sainz olurken, Ferrari’nin sıralamaları ikinci bitiren pilotu Kimi Raikkonen ise turbo sorunu nedeniyle yarışa başlayamadı. Sezonun 16. yarışı olan Japonya GP 8 Ekim’de düzenlenecek.

Sıra Pilot Takım Fark
01 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer 56 tur
02 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas + 12.7 saniye
03 Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer + 22.5 saniye
04 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari + 37.3 saniye
05 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas + 56.0 saniye
06 Sergio Perez Force India – Mercedes + 1 tur
07 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 1 tur
08 Lance Stroll Williams – Mercedes + 1 tur
09 Felipe Massa Williams – Mercedes + 1 tur
10 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 1 tur
11 Fernando Alonso McLaren Honda + 1 tur
12 Kevin Magnussen Haas – Ferrari + 1 tur
13 Romain Grosjean Haas – Ferrari + 1 tur
14 Pierre Gasly Toro Rosso – Renault + 1 tur
15 Jolyon Palmer Renault + 1 tur
16 Nico Hulkenberg Renault + 1 tur
17 Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari + 1 tur
18 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari + 2 tur
 – Carlos Sainz Toro Rosso – Renault Motor sorunu
 – Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Başlamadı

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu