Haberler

11 bin Tesla Model X geri çağrılıyor!




Son dönemde adını sıklıkla duyduğumuz elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şimdiye kadar ürettiği 11 bin Model X‘i geri çağırmaya hazırlanıyor. Peki en güçlü SUV modelleri arasında yer ala Tesla Model X’i geri çağırmaya iten sebep ne?

11 bin Tesla Model X, tedbir amacıyla geri çağrılıyor!

28 Ekim 2016 ve 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında üretilen ve 7 koltuğa sahip 11 bin Model X, bu geri çağırma operasyonundan etkileniyor. Tesla’nın yaptığı açıklamaya göre, üçüncü sırada bulunan sol koltuktaki kablolarda bir takım montaj hatası tespit edildi. Ani fren durumunda koltuğun dik konumdan çıkabileceğini belirten yetkililer, yaralanma durumunun söz konusu olabileceğini ifade ediyor.

Serviste yapılacak yaklaşık 10 dakikalık işlem sonucunda kablolar yerine oturtularak güvenli konuma getirilecek. Türkiye gibi servis noktasının bulunmadığı ülkeler için ise yayınlanan şema yardımıyla kullanıcıların bu işlemi gerçekleştirmesi mümkün.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu