Haberler

911 Carrera T: Daha az ağırlık, daha çok performans




Porsche, daha “sürücü odaklı” otomobiller üretme sözünü tutmaya devam ediyor. Yeni 911 Carrera T de bunun en son kanıtı.

Carrera T (Touring), 911 R’ın daha ucuz bir versiyonu olarak düşünülebilir. Otomobil 1968 yılının 911 T’sinden ilham alınarak geliştirilmiş. Yeni model, 911 R gibi motorsporlarından gelen bir motor yerine, standart Carrera’nın 3.0 litrelik motoruna sahip.

911 Carrera T, normal Carrera’dan “biraz” daha hızlı

Otomobil daha “standart” bir motora sahip olsa da, veriler gayet kışkırtıcı: Motor 1500-5000 devir arasında 460 Nm tork ve 360 HP güç üretiyor. Manuel şanzımanla kombine edilidiğinde otomobil 0’dan 100’e 4.3 saniyede çıkıyor. Bu değer standart Carrera’dan 0.1 saniye daha kısa. Carrera T, opsiyonel sunulan PDK şanzımanla alındığındaysa durağan halden 100 km/s’ye 4 saniyede ulaşır hale geliyor.

Hem mekanik hem görsel değişiklikler

Otomobilin kendine has bazı donanımlara sahip. Mekanik kilitli diferansiyel, PASM spor süspansiyon ve opsiyonel olarak sunulan arka tekerleklerden yönlendirme sistemi bunlardan bazıları.

(PRNewsfoto/Porsche Cars North America, Inc.)

Otomobil görsel olarak da sahip olduğu bazı detaylarla standart Carrera’lardan ayrılıyor. Bu detaylar; yeni amblemler, siyah grafikler, modele özgü koltuk döşemeleri ve yarış otomobillerindekilere benzer kapı kolları.

Otomobil ABD’de siparişe açılmış durumda ve başlangıç fiyatı 102,000 USD.

https://www.youtube.com/watch?list=PLmuoo4kGcGD6JEDIuvhX1xMSkA0Ur6WUy&v=CUAp1UCy-nk

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu