Haberler

Efsane isimden yeni otomobil firması: Gordon Murray Automotive




Efsanevi McLaren F1’in yaratıcısı Gordon Murray, Gordon Murray Automotive isimli yeni bir otomobil üretim firması kuracağını açıkladı.

Şirketin hedefi, geliştirilen yenilikçi araç projelerini limitli sayıda üretmek. Şirketin ilk modeli bir “amiral gemisi” olacak ve Gordon Murray markası altında üretilecek. Yeni firma aynı zamanda dış müşterilerden de iş tekliflerine açık olacak.

Gordon Murray Automotive, iStream tekniğiyle üretim yapacak

Firma tarafından üretilecek otomobiller iStream üretim sistemi adı verilen teknikle şekillenecek. Bu teknikte, daha rijit bir yapı için kompozit panellerle birleştirilen “tüp şasileri” kullanılıyor.

Gordon Murray, “Yeni şirket, holdingimizin gücünü önemli ölçüde arttıracak. Üreteceğimiz ilk otomobilde, McLaren F1’in böylesi bir ikon olmasını sağlayan tasarım ve mühendislik prensiplerine geri döneceğiz” diyor.

Efsane ismin sektördeki 50. yılı

Gordon Murray Automotive’in de dahil olduğu kurumsal yapı, Gordon Murray Design isimli tasarım stüdyosunu da içeriyor. İçinde bulunduğumuz sene, ikonik tasarımcının sektördeki 50. yılı. Kasım ayında bir de 50. yıl kutlaması düzenlenecek ve organizasyonda Gordon Murray’in elinden çıkan neredeyse tüm yol ve yarış otomobilleri sergilenecek.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu