Haberler

Lamborghini, LM 002’yi tekrar ortaya çıkardı




Lamborghini bugünlerde yeni SUV’u Urus’un dünya prömiyerine hazırlanıyor. Markanın, tarihindeki ilk ve tek SUV olan LM 002‘yi ise üretimden çekeli tam 25 sene oldu. İtalyan üretici, Urus’un tanıtımına iki ay kala bize tarihindeki çılgınlıklardan biri olan ilk SUV’u göstermek istemiş.

LM 002’nin takma adı “Rambo Lambo”

Rambo Lambo” diye de bilinen LM 002, o günlerde Lamborghini için tamamen yeni bir deneyimdi. Başarısız bir askeri girişimin ardından ortaya çıkan otomobil, Countach’ın 450 HP‘lik 5.2 litrelik V12 motoruna sahip. Rambo Lambo, aynı zamanda markanın ilk dört tekerlekten çekişli otomobili.

Lamborghini LM 002 tamamen deri kaplı bir iç mekana, tavana monte edilmiş bir üniteden kontrol edilen üst sınıf bir ses sistemine, klima donanımına ve Pirelli tarafından özel olarak tasarlanan Scorpion lastiklere sahip. Rambo aynı zamanda iştahlı bir otomobil olmalı, çünkü firma SUV’ye tam 169 litre kapasiteli bir yakıt deposu takmış!

İlk “süper-SUV”

Fotoğraflarda gördüğünüz otomobil, Polo Storico tarafından restore edilen ve Lamborghini’nin kendi müzesinde sakladığı 12231 şasi numaralı otomobil. Diğer süperspor üreticilerinin de yakın zamanda birer SUV üreteceklerini biliyoruz, dolayısıyla “süper-SUV” diye bir segmente kendimizi hazırlamalıyız. Bu otomobil herhalde segmentin öncüsü sayılacak.

Yakın zamanda süper-SUV segmenti Urus ile yoluna devam edecek, fakat muhtemelen bir daha Rambo Lambo kadar çılgınını göremeyeceğiz!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Lamborghini gibi bir markanın değerini düşüren hareketler. Gereklimiydi sorusu aklımıza gelicek. Zamanında hummer vardı. Birkaç yılda bütün havası söndü. Şuanda bu tarz araçları alıcakların ilk yöneliceği araç G650 Falan olurdu heralde. En azından prestiji var. Bu mahluğun hiç bir prestiji yok..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu