Haberler

LG Chem, Avrupa’nın en büyük pil fabrikasını açıyor




LG Chem, seri üretim elektrikli otomobillere artan talebi karşılamak amacıyla, önümüzdeki sene Avrupa’nın en büyük lityum-iyon pil üretim tesisini açmaya hazırlanıyor.

LG Chem, 1.63 milyar dolar yatırım yapıyor

Reuters‘ın haberine göre tesis Polonya’nın Wroclaw şehrine kurulacak. Güney Koreli şirket tesis için 1.63 milyar dolar yatırım yapıyor. Geçtiğimiz hafta firma tarafından yapılan açıklamada, tesisin yılda 100,000 adet elektrikli otomobile pil üretebileceği ve büyük otomobil markalarına pil tedarik edeceği açıklandı.

LG Chem Başkan Yardımcısı Chang-Beom Kang, “Polonya’yı seçtik, çünkü burası stratejik olarak hem Avrupalı hem de dünya çapında bir çok üreticinin ihtiyaçlarını karşılıyor” açıklamasında bulundu.

Yerel tedarikçilerle çalışılacak

Tesis faaliyete geçtiğinde, üretim için gereken lityum ve diğer ham maddeler Asya’dan ithal edilecek. Üretim için ihtiyaç duyulacak ham maddeler, belli bir zaman sonra Polonyalı tedarikçilerden edinilecek.

Tesla Gigafactory

Avrupa’nın en büyük pil fabrikası olmasına rağmen, fasilite Tesla’nın Gigafactory’sinin yanında biraz soluk kalıyor. Reuters’ın tahminlerine göre Polonya’daki tesisin üretim kapasitesi, Gigafactory’nin kapasitesinin %10’una denk olacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu