FeaturedHaberler

MTV’ye yapılacak zam oranında yeni düzenleme!




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen “torba tasarı” üzerinde verilen önergenin kabul edilmesiyle, MTV zammında indirim gerçekleşti. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanacak yeniden değerlendirme oranı 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olarak belirlendi.

Çok tartışılan MTV zammında indirim gerçekleşti!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yetiştirebilirsek haftaya pazartesi 2018 yılı bütçesini başbakanlığa oradan da Meclis’e teslim etmeyi düşünüyoruz. Sanıyorum Plan ve Bütçe Komisyonunun programına göre 24 Ekim’de de burada 2018 yılı bütçe görüşmeleri başlayacak.” dedi.

Eski tarifede Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) uygulanacak zam miktarı %45 olarak belirlenmişti. Yapılması planlanan zam, gelen tepkiler üzerine bir daha görüşülmek üzere komisyona gönderilmişti.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. Harbiden tam olarak bu. Otomobilin yıllık benzin masrafindan çok Mtv si sigortası muayenesi var

  1. Arkadaş başlığı neden iyi bir şeymiş gibi atıyorsun. İndirim? Neyin indirimi? Bindirimin indirimi. Attığınız başlık resmen şu malum haber kanalının “Avrupa bizi kıskanıyor” başlığı gibi…

    1. Başlıkta sorun yok sizin fikirlerinizi yansıtmaması sorunlu olduğu anlamına gelmez. Gayet güzel başlık düzenleme yapıldı diyor otoparka yakistigi gibi tarafsız bir başlık olmuş. Ever Avrupa bizi kıskanıyor çünkü onlar BATIyor biz DOĞUyoruz. Her mecrada ülkemi sonuna kadar savunurum çünkü biz büyük hayalleri hedeflemiş büyük bir milletiz. Avrupanın bizim gibi bir milletin yükselişinden korkmaması aptallik olur. Devlete olan kininiz millete tarihe dine ve ecdada olan saygınızı etkilemesin bu ülke kıskanılacak bir ülke Avrupa ise gençligi ve hedefleri olmayan yok olmaya mahkum bir aldatmaca.

      1. Hocam sen hiç Avrupa’da yaşadın mı? Adamların alım gücüyle bizim alım gücümüz arasındaki farktan haberin var mı? Asgari ücretleri karşılaştırdın mı? Araç ve yakıt fiyatları arasındaki uçurumdan haberin var mı? B sınıfı araçların asgari ücretin yaklaşık 50-60 katına satıldığı başka bir ülke söyleyebilir misin? Son beş-on yılda euro ve dolara karşı %100 değer kaybeden Türk lirasından haberin var mı? Samanı ve eti bile yurtdışından ithal ediyoruz..
        Doğruları söylemenin kin ile saygısızlık ile alakası yok. Bahsettiğin paralel evren ise keşke gerçek olsa biz de çok isteriz ama şu anki kafayla daha biz çok zamlar yiyeceğiz gibi gözüküyor.

        1. Bazı teknolojik gelişmelerde geri olmanın verdiği ithale bağımlılık beraberinde kur farkı ve alım gücünü getiriyor evet doğru. Fakat biz atalarımızın bize hamdolsun yasatmadigi sömürü düzeninde değil dünyada adalet anlayışı ile hareket eden bir ülkeyiz. Avrupanın refahı Afrikada ölen çocukların sırtından gelir. Allah bize böyle bir refah nasip etmesin. Ayrıca büyük resme bakınca yok olmaya mahkum bir Avrupa görürsünüz bende bundan bahsettim. Ülkeme olan inancımdan bahsettim. Otomobilden alınan vergi döviz çıkışını engellemek için bir yoldur ve dogrudur. Biz petrol satan yada sömúren bir ülke değiliz. Refah içinde olmak istiyorsak ülkeyi sahiplenip atalarımız gibi fedakarlık yapmak zorundayız. Bu ülke savaşmadan ayakta kalamayan bir ülke. Savasmaliyiz

        2. Avrupa bizi kıskanıyor başlığı fikirler üzere söylenen haklı bir başlık otomobil fiyati için söylenmemiş. Ayrıca kıskanıyor değilde doğrusu korkuyor olmalı çünkü geliyoruz

    2. He doğuyoruz he. Ben sürekli avrupa ve amerikaya işim gereği giden biriyim, ayrıca da Romanya vatandaşlığım da var (avrupa birliği)sık sık da giderim akrabalardan dolayı. Dolayısıyla çok rahat kıyas yapabilecek durumdayım. 2-3 sene once buradan 100 lira ya aldığım döviz ile çok rahat romanyada bir suru şey yapıyordum. Yıllar geçti (hatırladığım kadarıyla 4-5 yıldır) romanyada benzin hala 4.5 ron € hala 4.5 ron civarında, yani sabit. Ne oldu bizim TL? Hiç oldu, €4u geçti $4e geliyor. Şimdi 100TL ile aldığım döviz ile bir akşam dışarı anca çıkarsın o da kıt kanaat. Adam avrupada 10-15 asgari maaşa baz donanım da olsa sıfır octavia alıyor. Sen burada alıyorsun bazını 49-50 asgari maaşa. Ya onu da geçtim adam avrupada bunu tasarlıyor bizi de ucuz işçi olarak kullanıp ürettiriyor. Yani bizim urettiğimiz araç üzerinden gavur dediğimiz adam kazanıyor. Hani avrupa batıyor ya, o yüzden bir suru genç beyin oraya goçuyor.

      Devlete olan kinim şundan kaynaklanıyor. Sana bana vergiyi dayıyor ama öte yandan bir suru şirketin vergi borcunu siliyor. Millet et alacak parayı bulamazken mecliste bonfileyi adamlar 5-6 TL ye yiyor. Sen kıçı kırık şahine binemezken adam sana dayatılan vergilerin parasından senin rüyanda bile göremeyeceğin arabalara biniyor. Yani milletim sen ode ben luks yaşayayım diyor devletim. Benim kinim bu duruma.

  2. Bütçem olsa, Türkiye’de TV izleyerek, Avrupa’nın bizi kıskandığını düşünenleri bir süre Avrupa’ya göndereceğim. Da yok işte. Ülkemi dibine kadar seviyorum. Ama zamları, aşırı ağır vergileri, pahalılığı, %25 genç işsizliğini, kadın cinayetlerini vs. bunları sevmiyorum. Taraf tutmayanların bunları sevmesi ya da görmezden gelmesi olası değil zaten. Biliyoruz ki bilimle, sanatla, üretimle ilerlenir. Farklılıklara saygıyla birlik olunur, güçlenilir. Daha şurada birlik olamıyoruz, karşıyı taraf ilan ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu