Featuredİlk Sürüş

Opel Grandland X | İlk Sürüş




Sinan, yeni Opel Grandland X’in Almanya’da düzenlenen ilk sürüş etkinliğine katıldı.

Videodaki gösterdiğimiz, limitli sayıda olan konsept çizimi kazanmak için kanalımıza abone olup videonun altına yorum yaparak çekilişe katılabilirsiniz!

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. Araç çok güzel olmuş da emp2 platformunu kullanıyorlar madem eat6 şanzımanı neden koymamışlar hiç anlamadım.

  2. İç ve dış tasarımını beğendim gayet başarılı olmuş bu segment de baya rekabetçi olabilir

  3. youtube dada yazdım buraya da yazayım bu araç benim gibi opel severleri üzer,çünkü opelin kendi motor gamı yok ve mokka da olan 4 çeker özelliği yok ki mokka nın da üretimine 2019 da son vereceklermiş o da üzücü bir şey,tek merakım yürür aksamı peugeotmu buaracın.bu arada anlatım çok iyi Sinanı tebrik ediyorum

  4. Eat6 kullanılıyor zaten.

    Araba altyapısıyla psa nın. Bu ne kadar iyi veya kötü zamanla göreceğiz. Bu birliktelik aslında 308-astra ile başlamıştı. Eğer dikkat ederseniz astra k, astra j den boyut olarak daha küçük.

  5. Garaj TV demiş ki:

    Eat6 kullanılıyor zaten.

    Araba altyapısıyla psa nın. Bu ne kadar iyi veya kötü zamanla göreceğiz. Bu birliktelik aslında 308-astra ile başlamıştı. Eğer dikkat ederseniz astra k, astra j den boyut olarak daha küçük.Hepsini görüntüle…

    astra k alt yapı olarak 308 değil o gm çatısı altında gelişti ki kullanılan alt düzen opelin kendi geliştirdiği alt düzen(çünkü bakma şansım oldu ki zaten aynı zamanda insignia şasesi geliştirildi hatta astra k insigniadan önce geldi) ,bu araç ise komple psa grubun tasarladığı altyapı.

  6. Sinan hic bahsetmedi. Opellerde bulunan agir kanli, biraz fazla yakan tam otomatige benziyor. 308'de ki eat6'yi cok begenmisti otopark ekibi cunku.

  7. Yok zaten birebir aynı şasi değil ama ortak tasarlandı genel olarak.

    Hocam eat6 genel olarak tork konvertörler için iyidir özellikle opeldeki kitleme problemleri yok ama yakıt olarak çift kavrama kadar başarılı değil.Şahsen yakıt olarak bende 6.5-7 civarı bekliyordum ama 7.5 baya fazla olmuş. Bide 50 kilo civarı daha ağır opel.

  8. Dogrudur hocam. Muhtemelen kalibrasyon farki da vardir zaten. Ama neticede guzel sanziman.

  9. Cenk demiş ki:

    Dogrudur hocam. Muhtemelen kalibrasyon farki da vardir zaten. Ama neticede guzel sanziman.Hepsini görüntüle…

    eğer 7-7.5 yakıyorsa ki imkansız diyeceğim ben insignia ile dikkatsiz 7.5 la geziyorum opel çok sağlam kalibrasyon bozmuş 😀

  10. Lansman değerleri biraz yanıltıcı olabiliyor. Bakalım İstanbul trafiğinde falan uzun dönem kullanılınca anlaşılır net değer ama 1380-90 kg'lık bir gövdenin 7,5 yakması benzinli olsa eyvallah da dizele biraz fazla 😀

  11. Bide 1.2t su 8 lt yakarken 😀 büyük olasılık çekimler filan derken araba hep çalışır kaldı o da yüksek göstermiş olabilir.

  12. Garaj TV demiş ki:

    Bide 1.2t su 8 lt yakarken 😀 büyük olasılık çekimler filan derken araba hep çalışır kaldı o da yüksek göstermiş olabilir.Hepsini görüntüle…

    Aynen ki lansman aracı olduğu için henüz rodajı tamamlanmamıştır. ilk 1000-1500 km otomobiller hem performans anlamında hem tüketim anlamında gerçek değerlerine tamamen ulaşamayabiliyor. Dediğim gibi İstanbul'da falan uzun kullanım testine geldiğinde anlaşılır 😀

  13. Opel gibi alınabilir sasişi kaliteli otomobilleri PSA ya kaptırmadan üzdü çünkü her ne kadar eskisi kadar olmasa da bu Fransızlar hem yürür mekaniği hem elektronik olarak harbi sorunlular. Bana mı denk geliyor bilmiyorum da daha yeni Peugeot Bilya sıkıntısı var elektronik aksam arıza ışığı yakıyor vs.

  14. Tork Konverterine eski teknoloji diyip durmayın, otomobillerde kullanılan Otto Cycle benzin motoru 1861 yılında bulunmuşken, Tork konverteri 1905 yılında Hermann Föttinger tarafından bulunmuş. Tork konverteri Benzin ve zamanı harcayarak karşılığında daha fazla konfor ve daha fazla Tork üreten bir ceviricidir. Tork konverterin sevelim. Eski teknoloji varsa oda Internal combustion Motorlardır.

    Arabaya gelirsek, Tokr konverterinin yeri düşük hacimli benzin motorları olması gerekirken, Dizel otomobile takmak bana mantıksız geliyor. Bu sadece piyasadaki arz talebe yetişmek için üretilmiş bir çözüm. Torklu bir motoru, devir tüketip tork üreten bir çeviriciye bağlayıp, sonrada az yakmasını beklemek çok manidar geliyor. Bu birazda, Automobile Engineering'in pazarlama karşısında boyun eğilmesi şeklindede yorumlanabilir.
    Bir sürü oynak mekatronik parçayı , iki farklı şaft üzerine dizilmiş çarkların 7 farklı oranda tekere aktaran, ne zaman nerde patlayacağı belli olmayan bir şanzımanın veremediği güveni Tork konverterli şanzımanda bulabilirsiniz.
    Bunlar hep Manual kullanmaya üşenen yeni nesil kuşağin arzına yetişmek için çıkan ara çözümler.

  15. peugeot opel i alalı daha kaç ay oldu ki bu kadar hızlı tasarım yapılıp üretime geçilsin.
    Büyük ihtimalle satış açıklanandan çok önceden bitmiştir

  16. Hocam zaten ortak çalışmalar 2014 de 308 ile başlamıştı. Bide bu araba bildiğim kadarıyla Almanya da bir kaç aydır satışta.

    Dizele neden tork konvertörü takılmaması mantıksız ki eat6 lı 308,3008 veya active select kullanan dizel opeller özellikle astra, mazda nın 1.5 dizelleri bu otomatik kombinasyon ile gayet iyi yakıt verileri sunuyor. Küçük hacimli turbo benzinli motorlarda tork konvertörünü mantıklı olabilir ama atmosferiklere pek mantıklı değil onun yerine cvt kullanılmalı.
    Ayrıca otomatik vites bir tercih olduğu kadar bir ihtiyaçtır. Mesela 80 yaşındaki dedem 97 model manuel corsasını istanbul da rahatça kullanabiliyorken 55 yaşındaki amcam kullanamıyor çünkü sırtında bir sorunu var ve sol ayağı ile debriyaja basamıyor. Yeni nesil otomatikçi olabilir ama bu üşenmekten mi yoksa ihtiyaç mı?

  17. İstisnalar kaideyi bozmaz.

  18. Hangi istisna bu arabanın çok yakması mı yoksa otomatik vites tercihimi. Sonuçta otomatik viteste bir donanımdır koltuk ısıtma,sunroof gibi

  19. Beyaban.

  20. Zaten şu fiyatlara otomobil alabilen kaç kişi var ki. Konuşuyoruz sadece konuşuyoruz 2010 yılında 40k olan Mondeo 160k olmuş var mı ötesi

  21. Grandland X sınıfındaki en iyi tasarıma sahip. Opel de Peugeot da yeni modelleriyle ülkemizde marka imajını çok geliştirdi ve ileri noktalara taşımayı başardı. Grandland X’i inceledim gerçekten çok kaliteli bir otomobil malzeme kalitesi ve işçilik üst seviyede Opel’in de Peugeot’nun da kendisini ülkemiz piyasasında geliştirmesi lazım. Onun dışında her iki markada doğru yolda başarıyla ilerliyolar yıllardır süre gelen kötü marka imajını Opel de Peugeot da iyiden iyiye düzeltiyor

  22. Opel neden kendi 136 hp lik cdti motoru yerine 120 hp lik psa nın dizelini kullandı acaba? Eminim ki 136 hp lik cdti çok daha tatlı giderdi bu arabada.

  23. Kesinlikle süper bir araç.. Özellikle tasarım ve yalıtım açısından, iç genişlik ve bagaj kapasitesi de oldukça yeterli…Boşverin şu yalıtmı olmayan gürültülü araçları…Deneyin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu