Haberler

Insignia GSI, Ring’de OPC’den 12 saniye daha hızlı




Opel Insignia GSI‘ı birkaç ay önce tanıtmıştı. Şimdiyse otomobilin Nürburgring Nordschleife’ta eski modelden 12 saniye daha hızlı olduğunu duyurdu.

Şirket otomobilin tur zamanını paylaşmıyor. Ancak 12 saniyelik fark, eski Insignia OPC’nin daha güçlü olduğunu düşününce oldukça etkileyici. Hatırlamak için: Eski model 325 HP güç ve 435 Nm tork üreten 2.8 litrelik bir V6 motora sahipti. Bunun yanında yeni GSI, 260 HP ve 400 Nm değerlere sahip 2 litrelik bir turbo motordan gücünü alıyor.

Insignia GSI eskisinden 160 kilo daha hafif

65 beygir ve 35 Nm’lik farkı telafi etmek için, mühendisler Insignia GSI’ı hafifletmek için çalışmış. GSI, OPC’ye göre 160 kilo daha hafif. Bunun yanında otomobil standart olarak Brembo frenlere, tork dağılımı yapabilen bir dört tekerlekten çekiş sistemine, sekiz ileri otomatik şanzımana ve Michelin Pilot Sport 4 S lastiklerle sarılı 20 inçlik jantlara sahip.

“Virajlarda daha hızlı ve daha kontrollü”

Opel Performance Direktörü Volker Strycek’e göre “Sonuçlar ortada. Yeni Insignia GSI ile Nürburgring’i OPC’den 12 saniyeye kadar daha hızlı dönebiliyorum, fakat bunu yaparken otomobilin limitlerinde kullanmam gerekiyor. Yeni GSI, virajlarda kesinlikle daha hızlı ve daha kontrollü” diyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu