Haberler

Porsche, 911 GTS’in “İngiliz Efsaneleri” versiyonunu tanıttı




Yeni sınırlı üretim Porsche 911 GTS British Legends Edition (İngiliz Efsaneleri Versiyonu), Richard Attwood, Derek Bell ve Nick Tandy’nin 24 Saat Le Mans yarışlarındaki zaferlerini kutlamak için üretildi.

Porsche bugüne kadar elde ettiği 19 zaferle, 24 Saat Le Mans yarışlarındaki en başarılı marka ünvanına sahip. Yeni British Legends Edition modeli de, efsanevi İngiliz sürücülerin emeklerini kutlamak için üretildi. Efsanelerden Richard Attwood Le Mans’ı 1970’te, Derek Bell 1981, 1982, 1986 ve 1987’de, Nick Tandy ise 2015’te kazanmıştı.

911 GTS’ler Le mans otomobilleri gibi dekore edilecek

911 GTS’in sınırlı sayıda üretilecek yeni versiyonu Porsche İngiltere ve Porsche Exclusive Manufaktur‘un birlikteliğiyle tasarlandı. Her pilot kendilerine özel konfigüre edilmiş bir otomobille ödüllendirilecek. Otomobillerinin seri numaraları, pilotların yarış otomobillerinin kapı numarasına sahip olacak ve yarış otomobilinin renk teması yol otomobiline de uygulanmış olacak. Her otomobilde bir de pilotun imzası ve bir İngiliz bayrağı bulunacak.

Otomobillerin hepsi, direksiyon kolonunu da kapsayan Alcantara döşemelere, satin siyah dikiz aynalarına ve Alcantara işlemeli karbon paspaslara sahip. Müşteriler otomobilleri manuel ya da, normal GTS’teki gibi, PDK çift debriyajlı otomatik şanzımanla satın alabilecekler. Üretilecek her otomobil bahsedilen özel donanımlara, Porsche’nin yeni atölyesi Exclusiv Manufaktur’da el işçiliğiyle kavuşturulacak.

Güç 3-litrelik boxer 6’dan geliyor

Otomobilin kaputunun altındaysa 3.0-litrelik 6 silindirli turboşarjlı boxer ünite görev yapacak. 450 HP güç ve 550 Nm tork üreten makine, PDK şanzımanla kombine edildiği durumda GTS’i 0’dan 100’e 3.6 saniyede çıkarabiliyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu