Haberler

Porsche Mission E Nürburgring’de yakalandı!




Porsche, tamamen elektrikli ilk modeli Mission E için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Son olarak Nürburgring‘e çıkan Porsche Mission E‘nin yavaş yavaş seri üretim aşamasına geldiğini söyleyebiliriz.

Porsche Mission E, Ring’de elektrik çağını aralıyor!

Daha önce birkaç kez daha Ring’e çıkan Mission E, bu sefer daha az kamuflaj ile görüntülendi. Yol versiyonuna en yakın tasarımda olduğu görülen kaslı araç, özellikle arka bölümünde sahte egzoz çıkışları ile genel yapısını gizlemekte kararlı görünüyor. Ön tamponun altındaki boşluklar ise muhtemelen daha hazır olmayan otonom sürüş sensörlerinin yerini belli ediyor.

2015 yılında ortaya çıkan konsept modeli baz alan Mission E, Alman markanın tamamen elektrikli ilk modeli olarak dikkat çekiyor. 590 beygirlik güç üreten çift elektrik motoruna sahip olması beklenen otomobil, iddiaya göre 0-100 kilometre hıza 3.5 saniyede ulaşacak. Ayrıca 500 kilometre menzil gibi ciddi bir değer de yeni model için konuşulan detaylar arasında yer alıyor.

Porsche yetkilileri, 700 milyon Euro yatırım ile geliştirilen Mission E’nin başlangıç fiyatının 85 bin dolar civarında olacağını tahmin ediyor. Son olarak otomobilin nihai halinin 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda tanıtılacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu