Haberler

Porsche Passport, spor otomobillerin Spotify’ı mı olacak?




Porsche, ABD’de yeni bir üyelik sistemi başlattı. Porsche Passport adı verilen aylık üyelik sisteminde, bir akıllı telefon uygulaması üzerinden 22 farklı Porsche’ye erişim hakkına kavuşuyorsunuz.

Porsche Passport’ta iki paket var

Sistemde iki farklı üyelik paketi bulunuyor. “Launch” isimli giriş seviyesi pakette, Cayenne, 718 Boxster, 718 Cayman S ve Macan S modellerinden oluşan 8 farklı Porsche arasından seçim yapabiliyorsunuz. Sistemin aylık ödemesi 2000 Amerikan Doları. Bu fiyata sigorta, bakım, detaylı temizlik hizmeti, vergiler ve trafik harcı dahil.

İsterseniz aylık fazladan 1000 Dolar ödeyerek üyeliğinizi “Accelerate” isimli ikinci pakete yükseltebiliyorsunuz. İkinci paket 22 otomobilden oluşuyor ve ürün gamının tüm modellerini barındırıyor. Accelerate paketinde üstte sayılan modellere ek olarak 911 Carrera S, Panamera 4S, Cayenne S E-Hybrid ve Macan GTS de seçebileceğiniz otomobiller arasına ekleniyor.

Üyelik için temiz banka geçmişi ve yüksek kredi notu koşulu

Aylık ödemenin haricinde bir de 500 Dolar’lık tek seferlik bir kayıt ücreti alınıyor. Üyelikte yüksek kredi notuna ve temiz bir banka geçmişine sahip olmak gibi bazı şartlar aranıyor.

Porsche Kuzey Amerika CEO’su Klaus Zellmer, “Vizyonumuz, müşteri beklentilerinin ve mobilitenin giderek önemini arttırdığı çağımızda, en ‘ilham verici’ otomobil markası olmak. Stratejimizin temelinde, müşterilerimizin otomobillerimizi farklı şekillerde deneyimleme isteklerine hizmet etmek var” diyor.

Sistemin uygulanacağı ilk pilot bölge Atlanta, Georgia. Abonelik sistemi Kasımda başlayacak ve eğer başarılı olursa farklı lokasyonlarda da uygulanacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Oldukça mantıklı bir sistem özellikle de lüks otomobillerin değer kaybını düşününce. Yılda 36k $ veriyorsun çeşit çeşit otomobil kullanıyorsun ve hersey dahil. Gelişirse diğer markalarda girer ve bir yıl Porsche diğer yıl Mercedes sonra jaguar vs farklı farklı otomobiller kullanma imkanı

  2. firmalardan bagimsiz egzotic car club tarzinda aylik abonelikle calisan ferrariden lamboya arac sunan sirketler vardi zaten, porsche bunu kendi urun gamiyla yapmis, ozel girisimlerde daha cok opsiyon bulunuyor ama ucretler daha fazla. piyasada alternatif olmasi iyidir, bakalim daha neler gelicek 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu