Haberler

Volkswagen, grup markalarını yeniden konumlandıracak




Bünyesinde Volkswagen, Seat, Skoda gibi markaları barındıran VAG, son dönemde yönetimsel sorunlar ile gündemde. Grup, şirket içindeki sorunları aşabilmek için markalara yeni planlamalar uygulayacak.

Skoda’nın durumu Volkswagen’i yeni planlara itiyor!

Volkswagen grubunun alt ve orta fiyat grubunu genel olarak Volkswagen, Seat ve Skoda sırtlıyor. Son dönemde diğer markaların artan satışları karşısında ana marka, özellikle Skoda’yı baskı altına almaya başladı. Platform kullanım ücretlerini arttıran ve çalışanların bir kısmını başka fabrikalara kaydırmak isteyen VW’nin bu tutumu karşında VAG harekete geçti.

VW grup CEO’su Matthias Müller, şirketin 3 ana markasının Avrupa’daki gerilimini düşürecek yeni planlar geliştirdiklerini duyurdu. Müller; “Marka ittifakımızın şimdiye kadar sunduğu sinerjileri daha iyi kullanabilmeliyiz.” diyerek önümüzdeki günlerde gelecek bir strateji değişikliğinin sinyalini verdi.

Çekya başbakanı duruma müdahil oldu!

Öte yandan Çekya başbakanı Bohuslav Sobotka, konuyla ilgili olarak Skoda ve VAG yöneticileriyle görüşme talep etti. Mleda’daki üretim tesisinin Almanya’ya taşınması, platform ve ortak bileşenler için daha fazla ücret talep edilmesi gibi durumların görüşme talebinde etkili olduğu bildiriliyor.

Halihazırda Ibiza-Polo, Leon-Golf, Superb-Passat ve Tiguan-Kodiaq-Ateca gibi grubun birbirine rakip olan pek çok modeli var. Eğer iddia edildiği gibi bir strateji değişikliği olursa her markanın farklı segmentlere ve fiyat gruplarına yönelmesi söz konusu olabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Şkoda, Çekya'nın kökü uzun yıllara dayanan büyük bir işletmesi. Bir çok sektörde yer alıyorlar, otomobil sadece bir bölümü, adlarını Volkswagen AG'ye yedirmek istemezler. Başbakan bile işe el atmış zaten.

    Geçmişte şimdiki Dacia seviyesindeydi, baya gelişti. Eskiye dönmek istemezler.

  2. Dağılsın şu Vag da aynı arabadan 3 tane uretmesinler belki direksiyon falan değişir

  3. sputnik demiş ki:

    Şkoda, Çekya'nın kökü uzun yıllara dayanan büyük bir işletmesi. Bir çok sektörde yer alıyorlar, otomobil sadece bir bölümü, adlarını Volkswagen AG'ye yedirmek istemezler. Başbakan bile işe el atmış zaten.

    Geçmişte şimdiki Dacia seviyesindeydi, baya gelişti. Eskiye dönmek istemezler.Hepsini görüntüle…

    +1
    Gerekirse VAG'dan ayrılırlar, PSA veya FCA ile ortak çalışmaya başlarlar, yine kendilerini yedirmezler. Zira Skoda, VW'den daha eski bir marka.

  4. Benim için volkswagen grubu birmiştir,emisyonda oynama yapan daha nerlerde yapmazki !!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu