FeaturedHaberler

BMW, yine bir GT ile karşımızda: Yeni 6 Serisi GT




BMW, beş-kapılı hatchback gövdesiyle 5 Serisi sedanın daha pratik kardeşi 6 Serisi Gran Turismo‘nun fotoğraflarını paylaştı. Yeni 6 Serisi GT selefine göre artık daha az “garip“.

Yeni 6 Serisi GT artık daha coupe-vari bir tasarıma sahip.

5 Serisi GT’nin yerini alan 6 Serisi GT çok daha oturaklı bir tasarıma sahip. Model eskisine göre, daha coupe-vari tavan çizgisine ve yenilenmiş arka tasarıma sahip. Aynı zamanda otomobil artık daha uzun.

Yeni 6 Serisi GT gerçekten artık daha iyi bir tasarıma sahip ancak yine de 5 Serisi Touring ve X5 yerine neden bu otomobilin tercih edilmesi gerektiği merak konusu. Tabi bu kasa tipinin oldukça önemli olan Asya pazarında çok tutulduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Yeni 6 Serisi GT daha hafif, daha hızlı, daha tasarruflu

5 Serisiyle tamamen aynı iç mekan sizi karşılıyor.

Otomobil CLAR platformu sayesinde selefine göre ortalama 150 kilogram daha hafif ve daha aerodinamik bir yapıya sahip. Yeni ve daha verimli ünitelerle kombine edildiğinde BMW, 6 Serisi GT’nin hem daha hızlı, hem de %15 daha tasarruflu olacağını iddia ediyor.

Direksiz kapıları açtığınızda karşınıza 5 Serisiyle tamamen aynı bir iç mekan sizi karşılıyor. 10,25 inçlik dokunmatik ekran yeni nesil harekete duyarlı iDrive bilgi eğlence sistemine sahip. 6 Serisi GT’nin tek farkı daha yüksek bir sürüş pozisyonuna ve üç kişilik arka koltuğa sahip olması. Arka koltuklar istenirse (opsiyonel) elektrikli olarak geriye yatırılabiliyor.

640i, tercihe bağlı xDrive-dört tekerlekten çekiş sistemiyle satın alınabiliyor.

Benzinli üniteler 258 HP güç üreten 2 litrelik 630i ve 340 HP gücündeki 640i mevcut olacak. Dizel cephesinde de 265 HP güç üreten sıralı 6 silindirli 3 litrelik 630d görev alacak. 630d ve 640i opsiyonel olarak xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek. Son olarak 320 beygir güç üreten 3 litrelik 640d ise standart olarak xDrive ile geliyor.

Yeni BMW 6 Serisi GT aynı zamanda son teknolojik yenilikleri de barındırıyor. Otomobil dur-kalk yapabilen yarı-otonom aktif hız sabitleme sistemine sahip. 6 Serisi GT ayrıca şerit takip asistanı, yan çarpışma uyarısı ve bunun gibi donanımlar ile birlikte geliyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Genelde bu gt ler sevilmez fakat 3 gt kullanan bir aile olarak ben çok mantıklı ve şık buluyorum. Daha ferah oluyorlar ve bence daha pahalı duruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu