FeaturedHaberler

Yeni Clio hibrit motora ve otonom sürüşe sahip olabilir




Piyasanın popüler miniği Renault Clio’nun 2012’den beri piyasada olan dördüncü jenerasyonu artık biraz eskimeye başladı. Neyse ki, tümüyle yenilenmiş bir modelin tanıtılması bekleniyor. Yeni Clio‘nun iki yıllık bir süre zarfında karşımıza çıkması bekleniyor.

Yeni Clio hibrit güç ünitelerine sahip olacak

Markanın Avrupa Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Kugler, Autocar‘a verdiği bir röportajda yeni Clio’nun hibrit teknolojisinden nasibini alacağını açıkladı. Hangi içten yanmalı motorların elektrik desteğine kavuşacağıysa henüz belli değli.

Daha eski haberlerden bildiğimiz kadarıyla, bir sonraki nesil Clio, yeni Scenic’teki hibrit teknolojisinden faydalanacak. Ancak Scenic’in PHEV versiyonundaki kadar komplike bir sistem kullanılmayacak. Bunun tek sebebi Clio’nun satış fiyatını rekabetçi seviyelerde tutabilmek.

Seviye 2 otonom da geliyor

Bu gelişmelere ek olarak, 2020 Clio’nun seviye 2 otonom sürüşe de sahip olacağı konuşuluyor. Fren, gaz ve direksiyon hareketlerini üstlenen seviye 2, 3’ün aksine sürücünün dikkatinin sürekli yolda olmasını gerektiriyor. Yine de Clio’nun genellikle kullanıldığı şehir içi yollarda, bu sistemin sürücülere büyük bir konfor sağlayacağı yadsınamaz.

‘Çevreci’leşmesi ve kendi kendini kullanabilmesi dışında Fransız B-segmenti temsilcisi, en yeni teknolojilere, daha ‘premium‘ bir iç mekana ve Megane’daki gibi dikine yerleştirilmiş bir multimedya ekranına sahip olacak. Otomobilin dışarıda da Megane’dan ilham alması ve C şeklindeki gündüz aydınlatmalarına sahip olması bekleniyor.

Emektar dizel göreve devam edecek

Güncel motor gamının büyük kısmı yeni modelde de görev yapacak. Kimi Nissan modelleri ve tüm Dacia grubuyla paylaşılan 1.5-litre dCi dizel üniteninse kullanılmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni jenerasyon Clio’nun ne zaman tanıtılacağı kesinleşmedi, ancak 2019 yılı içerisinde görebileceğimizi düşünüyoruz.

Not: Görseller dördüncü jenerasyon Clio’ya aittir.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu