FeaturedHaberler

Yeni Polo GTI Golf GTI’dan daha çevik




Volkswagen’in 197 HP‘lik yeni hot hatch’i, Polo GTI Golf GTI‘dan daha keskin ve daha çevik bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Otomobil 237 km/s son hıza sahip.

Volkswagen’in kompak modellerinden sorumlu Ralf Kölling, “Polo GTI daha kısa, daha hafif ve sürüşü daha iyi.” diyor. “Golf, otoban sürüşlerine daha yatkın bir performansa sahip, Polo GTI ise gerçekten iyi bir sürüş için daha çevik. Golf’ten daha kısa olan dingil mesafesi Polo’ya bu ekstra çevikliği sunuyor.”

Güncel Polo’nun gerçekleşmesi için çalışmalara başlanmasından yalnızca altı ay sonra Volkswagen’in GTI modeline yeşil ışık yakmasıyla birlikte Kölling ve ekibi üç buçuk yıl bu otomobil üzerinde çalıştı.

“Projenin başlarında, Polo’nun GTI versiyonunun olmasını istedik ve bu da otomobilin kaputun altında daha büyük motorları barındırabilecek şekilde tasarlanmasına yardımcı oldu.”

Yeni Polo GTI 197 HP gücü ve 320 Nm torku 2 litrelik turboşarjlı üniteden alıyor. Önceki Polo GTI 190 HP güç üreten 1.8 litrelik üniteye sahipti.

1500 ile 6000 RPM arasında elde edilebilen maksimum tork orta devirlerde yüksek performans sağlıyor.

Manuel şanzıman opsiyon olacak

6 ileri çift debriyajlı DSG şanzıman standart olarak sunulurken 2018 yılından itibaren 6 ileri manuel şanzıman da opsiyon olarak alınabilecek.

Kölling, “DSG ve manuel için zor bir karar aşamasından geçtik, fakat son kararı piyasa veriyor ve spor modellerde DSG’ye yönelim var.” diye ekledi.

Otomobilin en yüksek hızının 236 km/s ve 0-100 km/s değerinin 6.7 saniye olduğu göz önünde bulundurulursa otomobil selefiyle hemen hemen aynı değerlere sahip. Önlerde 312, arkalarda da 270 mm çapında daha büyük fren diskleri kullanılarak standart Polo’dan daha iyi fren performansı elde edilmiş.

Otomobil ayrıca elektro-mekanik direksiyona ve çekiş sistemi aracılığıyla patinajı sınırlayan XDS diferansiyel kilidine sahip olacak.

Şaside yapılan diğer iyileştirmeler arasında daha iyi yaylar ve 15 mm daha alçak sürüş mesafesi sunan spor süspansiyonlar var. Süspansiyon sertliği Volkswagen’in Sport Select adı altında “Normal” ve “Spor” olarak ayarlanabiliyor.

Polo GTI Fiesta ST’ye rakip

2018’in başında satışa başlanacak Ford Fiesta ST’ye rakip olan otomobilin fiyatı henüz belirlenmedi. İlk Polo GTI teslimatlarının Mayıs 2018’de yapılması bekleniyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. jedi kardeş geleceği görmekte çok iyimsersin master yoda olsa daha yüksek fiyat söylerdi 🙂 1.0 motorlu polo highline 89.000 lira iken bu vergillerle 2.0 motorlu gti versiyonun 150.000 olması çok ucuz kaçar. unutmayalım ki 1.0lt motorun vergisi %45 iken 2.0lt motorun vergisi %110dur. birde ikisinin de %18 kdv si var.

  1. 197bg güç alınan bir benzinli ünite için 2.0 vergisi ödemem. 1.6 turbo dan alınan değerleri 2.0dan almışlar ne diye vergi vereyim. Zaten Şahsen alıp da yillarca kullanacağım bir D sınıfı yada E Serisi 5 serisi vs olmadıkça 2.0 vergisi ödemem ne gerek var. Şimdi bu soru şu polo gti mi 2014 E180 AMG mi şahsen tercihim E olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu