FeaturedHaberler

Mercedes, G-Sınıfı’na veda ediyor




Mercedes cephesinde bir çağın sona ermesine şahit oluyoruz: Alman otomotiv devi, efsanevi G-Sınıfı‘nın üretimine son veriyor. Fakat marka, G’nin boşluğunu yeni bir modelle doldurmadan önce limitli üretilecek versiyonlar tanıttı.

G-Sınıfı özel modellerle veda ediyor

Kısa bir süre önce Mercedes-AMG G65’in Final Edition versiyonu tanıtılmıştı, marka şimdi de aynısını daha “normal” G’ler için yapıyor. Avrupa’da satılacak olan limitli versiyon, G350d, G350d Professional ve G500 modellerinde sunulacak. “Limited Edition” modeller, özel boyaya, özel donanımlara ve özel bir logoya sahip olacak.

Her modelde farklı detaylar

G350d Limited Edition, metalik Mocha Siyahı renge, fırçalanmış alüminyum trimlere, Sport pakete, 19 inçlik 5 kollu AMG jantlarına, karartılmış camlara ve elektrikli açılır tavana sahip. Açık renk dikişlere sahip kahverengi Nappa deri ile döşenmiş iç mekanda ise, Harman Kardon ses sistemi sunulan ekstralardan yalnızca biri.

Professional modeli ise Çin mavisi renkle sunuluyor. Modelin ön tamponu, sinyal korumaları, çamurlukları ve tavan rayları çelikten imal edilmiş. Professional modeli aynı zamanda off-road paketine de sahip. İç mekanda kullanılan ekose kumaş koltukların hepsi ısıtmalı.

G500 Limited Edition ise Platinum Magno renge, siyah boyalı trim parçalarına, Chrome ya da Sport pakete, beyaz dikişli siyah deri döşemelere ve diğer iki modelden daha fazla iç mekan donanımına sahip.

“Schöckl dağı onaylı”

Her modelden 463 adet üretilecek; “463” rakamı, otomobilin kasa kodu olan W463‘e bir gönderme. Her modelin kol dayamasında “Schöckl proved, since 1979” yazılı bir logo bulunacak. “1979’dan beri Schöckl dağı onaylı” anlamına gelen bu logo, Avusturya, Graz’daki dağa bir gönderme. Mercedes, G’leri bu dağda geliştirip test ediyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Mercedes kendi ayağına sıkıyor net. İlla milyonlarca satması gerekmezki gönüllerde taht kurmuş almak isteyen bir kitlesi varken yanlış bu sınıfta gerçekten alınacak nadir ve Niş otomobildi

  2. Mercedes çok büyük bir hata yapıyor. G-Serisi arazi kabiliyeti, tecrübesi ve nostaljik tasarımıyla yıllardır kullanıcıların beğenisini kazanmış ender araçlardan bir tanesi. G-Serisi’nin üretimi durdurulursa Mercedes yetkilileri bunun üstüne soğuk bir su içsinler. G-Serisi efsane bir arazi aracıdır araç hiç az satıyor diye üretimi durdulur mu? Aynı Mercedes değil miydi SLS AMG’nin üretimini durdurak SLS AMG ne kadar satıyordu da üretimini durdurdunuz. G-Serisi popüler bir araç tabiki az satacak isteyen ve parası olan kullanıcılar alır üretimi devam etmeli

  3. Mercedes son yıllarda neyi doğru yaptı ki bunu da doğru yapsın. E yapıyor eskisinden daha az konforlu C yapıyor o da konforsuz S yapıyor donanım eksiklikleri var maybach yapiyor alakasi yok mercedes ne yaptığını bilmiyor net. iyice kalitesizleşti sıradanlaştı

  4. Şahsen ben Mercedes’in böyle bir hataya düşeceğine hiç inanmıyorum. Tamam Mercedes son yıllarda büyük bir düşüş içerisinde ama Mercedes her zaman Audi ve BMW’nin çok ilerisinde olan bir markadır dünya çapında Mercedes’in marka algısı, prestiji ve kalitesi bu markalardan her türlü çok daha yüksektir. Bu haberde bir yanlışlık olduğu kanaatindeyim ki Mercedes şu anda G-Serisi’nin yeni jenerasyonunu test ediyor ve aracın 2018 de Detroit’te tanıtımının yapılması planlanıyor. Kaynak: http://www.carscoops.com/2017/11/all-new-2019-mercedes-benz-g-class-said.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu