Haberler

Yeni Lotus’lar bugünkülerden çok farklı olacak




Lotus CEO’su Jean-Marc Gales, markanın 2018’de 10 yıllık planını sunacağını duyurdu. Plan dahilinde üretilecek yeni Lotus’lar eskisi gibi olmayacak.

Yeni Lotus’lar bugünkülerden farklı olacak

Top Gear’a konuşan Gales, planın marka için büyük değişiklikleri ve elektrikli otomobilleri barındırdığını söyledi. Gales, ayrıca markanın “değişen homologasyonlara” ayak uydurması gerektiğini ve önümüzdeki üç yılda tanıtacakları spor otomobillerin bugün ürettiklerinden oldukça farklı olacağını belirtti.

Markanın planı, 2020’de tanıtılacak tamamen yeni bir otomobil ile uygulanmaya başlayacak. Henüz bu otomobille alakalı pek bir bilgi yok, ancak Gales, Geely’nin stoğunu gözden geçirdiklerini ve kullanabilecekleri parça olup olmadığına baktıklarını söyledi.

“Lotus’u bir Caterham’a dönüştürmek istemiyoruz”

Gales ayrıca şirketin bu “yeni nesil” otomobillerin yanında, Exige ve Elise modellerini de, “üretmelerinin önünde bir engel olmadığı sürece” üreteceklerini belirtiyor. Fakat Gales’in bunu sonsuza dek yapmaya niyetli olmadığı da açık; “Aynı otomobili 30 sene boyunca üretip Caterham’a dönüşmek istemiyoruz.”

En büyük değişikliklerden biri, şirketin yeni crossover’ının tanıtılması olacak. Gales henüz otomobille ilgili detaylı bilgi vermiyor, ancak yeni crossover’ın sınıfının en alçak, geniş ve hafif modeli olacağı biliniyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu