Haberler

Singer, 500 HP’lik Williams motorlu bir 911 yaptı




1989-1994 arası üretilen 911’leri restore eden Kaliforniya’lı Singer, bir süredir F1’den tanıdığımız Williams Advanced Engineering, Michelin, Brembo ve BBS gibi büyük isimlerle çalışıyordu. Bu çoklu ortaklığın ilk meyvesi sonunda ortaya çıktı.

Otomobilin hikayesi, bir müşterinin 1994 model 964 kasa Porsche’sini hafiflettirmek ve modifiye ettirmek için firmaya getirmesiyle başlıyor. Amerikalı firma bu isteğe, Williams ile iki yıl sürecek bir çalışma yaparak karşılık veriyor.

“Dinamizm ve Hafifletme Çalışması” adı verilen sürecin sonunda ortaya, Williams ve diğer ortaklar tarafından geliştirilen bir çok yeni parça çıkıyor. Müşterinin 964’ü tüm bu parçalar sayesinde daha hafif olacak ve daha iyi yol tutacak.

Otomobilin kaputunun altında Williams Advanced Engineering tarafından geliştirilen 500 beygirlik hava soğutmalı bir boxer-6 yatacak. Bunun yanında Williams tarafından bilgisayar ortamında geliştirilmiş aerodinamik parçalar da otomobilin gövdesini yeniden şekillendirecek.

Singer’in kullandığı malzemeler “egzotik”

Daha hafif süspansiyonlar, otomobilin geometrisini de baştan düzenliyor. Kullanılan diğer bir çok hafif malzemeler sayesinde otomobil sadece 990 kiloluk bir ağırlığa sahip olacak. Bu hafifliği mümkün kılan malzemeler ise magnezyum, titanyum ve karbonfiber gibi pahalı ve egzotik materyaller.

Bu otomobilden yaptırmak isteyen diğer müşterilere marka bir çok özel bileşen sunuyor. Bunlar Michelin tarafından geliştirilen ve bu arabaya özel tasarlanan Pilot Sport Cup 2 lastikler, 18 inçlik magnezyum BBS jantlar, karbon kompozit diskli Brembo frenler, Hewland marka magnezyum bir vites kutusu ve EXE-TC tarafından geliştirilen bir süspansiyon sistemi.

Otomobiller Williams’ın kampüsünde hazırlanıyor

Marka halihazırda birkaç müşterisi için bu otomobilden hazırlamaya başlamıış ve otomobilin fiyatı müşterinin seçtiği opsyonlara göre değişiyor. Bütün restorasyon işlemleri İngiltere, Oxfordshire’daki Williams kampüsünde gerçekleştiriliyor.

Bu otomobilin üretimi için Singer bir çok büyük isimle işbirliği yapıyor. İngiliz yarış pilotu Marino Franchitti, gazeteci Chris Harris ve Porsche mühendislerinden Hans Mezger bu isimlerden bazıları.

Otomobille ilgili belki de tek kötü detay, sadece 75 tane hazırlanacak olması!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu