Haberler

Koenigsegg Agera RS, resmi olarak dünyanın en hızlı otomobili




Koenigsegg, geçtiğimiz günlerde Nevada ve Pahrump arasındaki otoyolun bir bölümünü hız denemesi için trafiğe kapattırmıştı. Agera RS, markanın yaptığı denemeler sonucunda “dünyanın en hızlı otomobili” ünvanına resmi olarak kavuştu.

Agera RS’in rekoru 444.6 km/s!

İsveçli marka Twitter hesabından yaptığı açıklamada, otomobilin 277.9 mil/saat, yani 444.6 km/s sürate ulaştığını belirtti. Bu rakam iki yönlü bir denemenin ortalaması ve Veyron Supersport’un rekorundan yaklaşık 19 km/s daha hızlı.

Koenigsegg, Volkswagen gibi kendine ait bir piste sahip değil. Bugatti’nin rekorları Ehra Lessein isimli oval pistte kaydedilmişti, ancak Koenigsegg’in rekor denemesini yapabileceği tek güzergah bu otoyol.

465 km/s’ye ulaştığı da söyleniyor

Resmi olmayan bir bilgiye göre, otomobilin tek yönde 291 mil/saat (465 km/s) sürate ulaştığı da söyleniyor. Ancak bu tip denemeler bir gidiş ve bir gelişin ortalaması alınarak ortaya çıkarılıyor; bunun da sebebi farklı rüzgar ve tutuş koşullarını hesaba katabilmek.

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. adamlar 0-300-0 21sn ‘den 17 saniyeye indirdi

    baktılar kimse rekor kırmıyor, kendi rekorlarını kırıyorlar 😀

    bugatti 1-2 kere rekor kırdı koenigsegg aynı yıl içinde yenisini kırıyor zaten 😀

    iyi olmuş

    neredeyse yarı motor hacmi ve yarı ağırlıkla bu stabiliteyi sağlamak önemli bir iş
    helal olsun sıkıştırma oranlarına bi bakın derim 😀

  2. Bugatti ağlıyordu, Koenigsegg durmuyordu! Küçük hacimli motorla rekor kırmak her baba yiğidin harcı değildir.. Nissan GTR’ın buna çok iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Nissan GTR bile Bugatti Veyron’u defalarca tokatladı üretimi duran Skyline R34 bile Bugatti’lerin içinden geçiyor. Koenigsegg rekorları alt üst etmeye devam ediyor Koenigsegg’in yanında Bugatti’nin emsali bile okunmaz

  3. Bugatti’nin rekor kırdığı Volkswagen Grubu’na ait gizli Ehra-Lessien pistinde rekor kırmaya çalışıyor. Bunu da göz önünde bulundurun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu