FeaturedHaberler

Audi, sudan dizel yakıt üretme peşinde!




Günümüzde dizel motorların varlığı tartışılmaya başlanmışken, Alman otomobil üreticisi Audi farklı bir proje peşinde. Sudan dizel yakıt üretme amaçlı ilginç projenin detayları haberimizde!

Audi, dizel yakıtı suyla temizlemek istiyor

Ineratec GmbH ve Energiedienst AG ile İsviçre’de ortak bir tesis açan Audi, sudan elde edilen enerjinin sentetik olarak depolanması üzerine bir proje geliştiriyor. “e-dizel” adı verilen proje, yenilenebilir enerjinin önemine vurgu yapıyor. Buna göre; hidroelektrik barajlarından üretilen fazla enerji, elektroliz yöntemi ile hidrojen ve oksijen oluşturuyor. Daha sonra buradan açığa çıkan hidrojen, karbondioksit ile birleştirilerek sentetik yakıt haline getiriliyor.

Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek tesis, tam kapasite ile çalıştığında yıllık 400.000 litre sentetik yakıt üretecek. Buradan üretilecek yakıtın dizel otomobillerin yanı sıra kimyasal sektörde faaliyet gösteren kurumlarda da kullanılması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu