Haberler

Michael Schumacher’in F1 otomobili 7.5 milyon dolara satıldı




Hangi modern Formula 1 otomobilinin en pahalısı olduğunu merak ediyor musunuz? Şu an ta kendisine bakıyorsunuz: Michael Schumacher‘in 2001 sezonunu domine ettiği Ferrari F2001 açık arttırmayla satıldı. Satış fiyatı ise 7.5 milyon Amerikan Doları!

Michael Schumacher bu otomobille dokuz yarış kazandı

Schumacher o sezon F2001 ile dokuz yarış kazandı. Scuderia’nın Schumi ve takım arkadaşı Rubens Barichello için ürettiği örneklerden biri olan bu otomobili ise, Schumacher Monaco ve Macaristan yarışlarında kullanmış, iki yarışı da kazanmıştı.

Schumacher, 2001 sezonunu toplam 123 puanla bitirdi, ki bu rakam en yakın rakibi McLaren pilotu David Coulthard’ın puanının neredeyse iki katıydı. F2001’in o sezon sonunda podyuma çıkamadığı tek bir yarış bile olmamıştı. Sırf bu detay bile bu otomobilin ne kadar çekici bir yarış otomobili olduğunu ispatlıyor. Görünüşe göre bu çekicilik satış fiyatına da yansımış!

En yakın rakibi gene bir Ferrari!

Geçtiğimiz Perşembe akşamı New York’ta gerçekleşen müzayedede, bir koleksiyoner 7.504.000 USD ile günün kazananı oldu. Bu rakam, RM’in Sotheby’s Contemporary Art Evening Sale organizasyonunda otomobil için biçtiği 4-5.5 milyon dolarlık değerin çok daha üstünde. Rakam üstelik, bugüne dek satılan en pahalı modern F1 otomobilin değerinin de (3.2 milyon dolar) fazlasıyla üzerine çıkıyor.

Bu arada bahsettiğimiz bu 3 milyonluk otomobil de, yine Schumi’nin başka bir Ferrari’siydi!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu