FeaturedTestlerVideolar

Skoda Kodiaq 1.4 TSI DSG | TEST




  • Motor: 1.4-litre, TSI turboşarjlı benzinli
  • Güç: 150 HP @ 5000-6000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1500-3500 d/d
  • Şanzıman6-ileri çift debriyajlı otomatik
  • 0-100 km/s: 9.4 sn
  • Son hız: 198 km/s
  • Yakıt tüketimi: Ortalama 9 litre/100 km
  • Ağırlık: 1519 kg

+ Ağırlığa rağmen uygun yakıt tüketimi
+ Yine ağırlığa rağmen motor/şanzıman uyumu sayesinde canlı sürüş
+ Konfor ayarlı süspansiyonlar
+ Kullanım pratikliği katan iç tasarım detayları

Kaliteli malzemelere rağmen sıkıcı kalan iç mekan

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Türkiye şartlarında alınabilir büyük SUV. Fakat ben alan çoğu kitlenin 7 koltuğa yada bu kadar büyüklüğe ihtiyaç duymadığını düşünüyorum. Büyüklük önemli değilse her halukarda Tucson daha mantıklı ve kaliteliydi.

  2. Kodiaq ölü doğan bir SUV ülkemizde marka imajından dolayı kaybediyor. Kodiaq Skoda değilde BMW, Mercedes üretmiş olsaydı taraflı tarafsız herkes “vay be adamlar gene yapmış yapacaklarını” derlerdi Skoda Kodiaq BMW, Mercedes logosu taksanız hiç sırıtmaz. Kodiaq hatlarıyla Audi Q7’nin kardeşi gibi duruyor tasarımı çok güzel ancak kokpiti çok kalitesiz ve özensiz duruyor. İç mekan kalitesi çok zayıf duruyor ancak yüksek fiyatından dolayı Skoda Kodiaq tutulmayacaktır

    1. Mercedes yada BMW yapsa söylediğiniz kalitesizlik olmazdı zaten. Kodiaq büyük fakat içi boş bir SUV. Büyüklüğe ihtiyacınız var çok paranız yoksa alınabilir onun haricinde kalitesiz

  3. skypack donanım nissan x-trail alınır binilir.(183 bin tl) doğuş otoyla falan uğraşılmaz. adam gibi insan muamelesi görürsünüz.
    bu arada platinum pack alırsanız bose ses sistemi var nissanda.içi skoda’dan daha güzel.

  4. KOLEOS ve X-TRAIL ile karşılaştırma yapmışsınız. ama dediğiniz araçlar dizel. bu SKODA KODIAQ ise benzinli. X-TRAIL daha donanımlı ve liste fiyatından oldukça iyi indirimler yapıyor.

  5. Araba da 6 ay sıra varken, ikinci eli sıfırından pahalı satılıyorken, piyasaya çıktığı aydan itibaren satış rakamları x trail i eziyorken bu araba tutarmı diye sormak abesle iştigaldir.

    1. satış rakamlarının x-trail’i ezdiğini hangi bilgi kanallarından öğrendin merak ettim.?. ODD (otomobil distribütörleri derneği)model bazlı verilerine göre ocak ekim arası XTRAIL 1898 adet satılmış. KODIAK ise 1327 adet satılmış.
      kodiak nisan’dan bu yana satışta ama gene ay bazına indirgediğimizde daha az satmış olduğu açık.
      bir araçta çok sıra olmuş olması onun çok sattığını değil üreticiden yeterli kota alamadığını gösterir.

      1. x trail 6 ayda (ocak-haziran) 1051 adet satmış, kodiaq 2 ayda (mayıs-haziran) 644 satmış. Kodiaq yaklaşık 2 kat fazla satmış; kaldı ki Tr ye ithalat kısıtlı olmasa idi bu fark çok daha fazla olurdu. (Elimde 2017 ilk 6 ayının verileri vardı onlardan örnek verdim.)

  6. Merak ettiğim şu Xtrail Koleos ve Kodiaq karşılaştırılması detaylı yapılmalıydı. Türkiyede önemli bir kitleye hitap eden bu araçların üstü hemencecik geçilmiş. Biraz ayrıntı verin şu konuda dağa iyi söyle söyle nedenlerden dolayı bu şeklinde bir karşılaştırma olmalı çok üstünkörü oldu bu. Zaten aylar sonra test çekildi. Sinan illa otomobil olmasi gerekmiyor geç kamera karşısına sohbet şeklinde anlat karşılaştır bir bilelim neden. Mesela Xtrail dizel ve az yakıyor çoğu şeyi de doğru yapıyordu neden Kodiaq çok havada kaldı böyle. Otomobil testi yapan onlarca kanal var aslolan otomobil platformu olabilmek test çekip geciyorsunuz böyle olmamalı

  7. Şu japonlar arabalarına yalıtım işinde biraz özen gösterse bu kodiaq modiaq satmaz, satamaz bu segmentte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu