FeaturedHaberler

Steve Jobs’ın gri renkli BMW Z8’i satılıyor!




Özel insanların kullandığı eşyalar, ölümlerinden yıllar sonra ederinden çok yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor. Apple’ın efsane CEO’su Steve Jobs‘ın bir dönem kullandığı BMW Z8 de bu tanıma uygun olarak satışa çıkarılmış.

Steve Jobs’ın “tamamen orijinal” BMW Z8’i satılık!

Jobs, ilk sahibi olduğu 2000 model BMW Z8’in 2003 yılında mevcut sahibine satmış. “JOBS Z8” plakalı otomobil bu tarihten sonra neredeyse koleksiyoner titizliğinde saklanmış. Öyle ki otomobil 17 yılda yalnızca 24.000 kilometre yol yapmış ve Motorola marka araç telefonu dahil bütün parçaları orijinal. Müzayede yönetimi ayrıca Z8’in ilk sahibinin Jobs olduğunu beyan eden satış belgeleri ve servis kayıtlarını da aracın yeni sahibi ile paylaşacak.

6 Aralık’ta müzayedeyi düzenleyecek olan RM Sotheby’s, aracın 300-400 bin dolar arasında alıcı bulabileceğini bildiriyor. 1997 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Z07 konseptinden ilham alarak üretilen BMW Z8, ilk olarak 1999 yılında bantlardan indi. 2003’e kadar toplam 5703 adet üretilen otomobil, BMW M5’te de bulunan 394 beygirlik 4.9 litre V8 motoru bünyesinde taşıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu