FeaturedHaberler

Tesla Semi’nin hızlanma videosu ortaya çıktı




Tesla’nın elektrikli ilk ağır vasıta modeli Tesla Semi, geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlik ile resmen tanıtılmıştı. Performans sonuçları merakla beklenen tırın hızlanma videoları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Tesla Semi, hızlanmada rakip tanımayacak!

Alışılagelmişin dışındaki tasarımı ve teknik özellikleri ile oldukça dikkat çeken Semi, yüksüz olarak 0’dan 100 kilometreye sadece 5 saniyede ulaşıyor. Elektrikli motorun gücüyle tam 10.000 Nm torka ulaşan tır, bu bağlamda çok kısa sürede müthiş bir ivmelenme yakalıyor.

Tesla Semi, iç mekan

Yabancı bir vlogger’ın yayınladığı videoda, Los Angeles’taki bir havalimanında düzenlenen tanıtım sonrasında davetlilere Semi’nin küçük bir demo sürüşü yaptırılıyor. Yayınlanan videoda Tesla Semi’nin boş ağırlıkta gerçekten de Model S kadar çabuk kalkış yapabildiği görülüyor. Katılımcıların demodan sonraki reaksiyonları da bu şaşırtıcı sonucu destekliyor.

Her tekeri ayrı ayrı besleyen dört elektrikli motora sahip olan Semi, tek şarjla 800 kilometre menzile erişebiliyor. Araç yarım saatlik Supercharger dolumuyla yaklaşık 650 kilometre yol kat edebiliyor.

Semi, açıklanan fiyatıyla da çok konuşulacak

Öte yandan elektrikli tırın merakla beklenen fiyatı da resmi olarak belli oldu. Açıklanan fiyat listesine göre, Tesla Semi’nin 480 kilometre menzile sahip başlangıç versiyonu 150 bin dolar‘dan satışa sunulacak. 800 kilometre menzilli Semi’nin 180 bin dolar‘dan alıcı bulacakken, 200 bin dolar fiyat etiketine sahip özel bir sürüm de üretilecek. Aracın ilk teslimatlarının 2019 yılında başlaması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tesla bu İşi çözdü batarya konusunda çok ileri gittiği söyleniyor yoksa sadece batarya maliyeti bile şu anki teknoloji ile 150.000 dolar tutuyormuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu