FeaturedHaberler

Yeni Aston Martin Vantage, üstün sürüş yetenekleriyle tanıtıldı!




İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, tamamen yenilenen Vantage modelini duyurdu. Yeni Aston Martin Vantage, markanın bu zamana kadar ürettiği en “fantastik” otomobil olabilir!

Aston Martin Vantage, yeni yüzüyle çok daha etkileyici!

Yeni Vantage, Aston Martin’in gelenekselleşen köpek balığı tasarımından çok uzak bir felsefeye sahip. Aracın her yanında köklü değişimler kendini gösterirken, ön bölümde çok daha inceltilmiş LED far grubu ve devasa hava girişi dikkat çekiyor. Arka bölümde ise sapana benzeyen ince LED stoplar ve çift katmanlı difüzör görülüyor. Dörtlü egzoz sistemini saran splitter ise arka kısmın havasını tamamen değiştiriyor.

Aracın iç mekanında ise Aston Martin mühendislerinin lüks ve sportif detayları harmanladığını görüyoruz. Şaft tüneli ve kapı içlerinde yer alan renkli detaylar sportif bir görünüm kazandırırken, her yerde görülen deri kaplamalar ise aracın lüks tarafını oluşturuyor. Otomatik vites butonlarının yerleşimi, multimedya ekranı, ısıtmalı deri koltuklar gibi ayrıntılar da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Asıl büyük yenilikler altyapıda gizli!

Altyapısı tamamen yenilenen Aston Martin Vantage, tamamen alüminyum şasi ile daha rijit bir sürüş karakteri sunuyor. 136 kilogram hafifleyip 1.5 tona kadar düşen araçta 50/50 ağırlık dağılımı yakalanmış. Elektronik diferansiyel ve elektronik tork iletim sistemine sahip otomobil, bunlarla beraber 4 tekerden bağımsız süspansiyon ile donatılmış.

Yeni Vantage’in kaputunun altında ise Mercedes-AMG‘den alınan 4.0 litre biturbo V8 motor yer alıyor. 510 beygir güç ve 618 Nm tork üreten bu motor, aracın 0’dan 100 kilometre hıza 3.6 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 8 ileri ZF şanzıman ile kayıpsız bir güç aktarımı sunan yeni Vantage’in maksimum hızı saatte 315 km ile sınırlandırılmış.

Fiyat etiketi yaklaşık 160.000 dolar olarak belirlenen yeni Aston Martin Vantage’in teslimatlarına ise önümüzdeki yaz başlanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. İngiliz tasarımından uzak, güncellenmekte olan toyota suprayı çağrıştıran bir tasarım hakim. ingiliz araç kalitesinden uzak duruyor.

  2. Kesinlikle Aston’un adına, şanına, kalitesine, tarihine yakışmayan bir model olmuş böyle özetleyebilirim. Yeni Vantage James Bond’un Spectre filmindeki DB10’u çağrıştırıyor hatta neredeyse birebir aynı sayılır. Arka stopların olduğu yer çok çirkin olmuş bence daha iyi olabilirmiş böyle bir arka stop yerleşmesi mi olur

  3. lagonda dan sonra yaptıkları en çirkin maqina. bu tasarımı onaylayan herifin içeceğine şap atıyim.

  4. Güzelim Vantage mahvetmişler. Eski kasası bundan çok daha güzeldi ayrıca arka tasarımı da başka bir araçtan alınmış. Son yıllarda gördüğüm en çirkin Aston Martin!

  5. Genel tasarımı Jaguar F-Type, arka far tasarımı Fister Emotion, iç mekan tasarımı Mercedes-AMG GT’den alınmış. Aston Martin sana hiç yakışmadı bize bunu yapmayacaktı. Aston Martin hayranı biri olacak beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattın kendi tarihine de yakışmayan bir araç yaptın.. Bize bunu yapmacaktın Aston

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu