FeaturedHaberler

Karşınızda “şok eden” tasarımıyla McLaren Senna!




İngiliz marka, “Ultimate” serisi otomobillerinin en son üyesini tanıttı. Adını Brezilyalı efsane Formula 1 pilotu Ayrton Senna da Silva’dan alan McLaren Senna, firmanın bugüne dek ürettiği en “pist odaklı” cadde otomobili.

McLaren Senna “şoke edici” bir tasarıma sahip

Önceden P15 kod adıyla bilinen otomobilin tasarımı oldukça sıradışı. Dev gibi bir arka kanat, çift katlı difüzör ve cam kapı panelleri, Senna’yı diğer hiper otomobillerden ayıran en belirgin detaylar. McLaren‘in yayınladığı basın bülteninde otomobilin “şoke edici” bir tasarıma sahip olduğu belirtiliyor ve her detayda “işlevin şekilden önce geldiği” vurgulanıyor.

Karbonfiber detaylarla dolu kabin, otomobilin geri kalanı gibi tamamen pist odaklı olsa da, modern donanımlara da yer verilmiş. Konsolun ortasında diğer McLaren modellerinden alıştığımız dikey multimedya ekranı yer alıyor. Direksiyonun arkasında da 720S’teki gibi katlanabilir bir gösterge paneli var. Karbon koltuklar otomobili satın alan müşterinin vücuduna göre özel üretilecek; yani teoride her bir Senna’nın içi farklı olacak.

1,200 kilo ve 800 HP

Senna’nın kaputunun altındaysa 720S’teki 4.0 litrelik V8 motor yatıyor, fakat bu otomobil için modifiye edilerek gücü 800 HP‘ye, torku da 800 Nm‘ye yükseltilmiş. Senna’nın hızlanma ve son sürat gibi verileri henüz resmi olarak paylaşılmadı, ancak otomobilin 1,200 kilogramlık ağırlığını düşünürsek bültende yazdığı gibi “vahşi” değerler sunacağı şüphesiz.

McLaren’in P1 ve P1 GTR’dan oluşan “Ultimate Series” otomobillerinin yeni üyesi Senna, 2018’in üçüncü çeyreğinde üretime geçecek. Önümüzdeki Cenevre Otomobil Fuarı‘nda da sergilenecek otomobilin fiyatı 750,000 İngiliz Sterlini olarak açıklandı. Otomobil sadece 500 adet üretilecek ve biri hariç hepsi şimdiden satıldı. Üretilecek son otomobil ise bir açık arttırma ile sahibini bulacak ve elde edilen gelir Senna Vakfı’na bağışlanacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. McLaren 720S’in yandan yemişine dönmüş. Önden bakınca çok tipsiz ve karaktersiz duruyor ancak arkası gayet güzel duruyor. 720S’in üzerine inşa edilmiş Senna ancak McLaren’e hiç yakışmayan bir tasarım olmuş yandan bakınca

  2. Ne kadar berbat, tutarsız aptal bi tasarım. Şu Irak İran’lıların falan üretip çıkardığı arabalara benziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu