FeaturedHaberler

2018 Mercedes CLS, Los Angeles’ta ortaya çıktı!




Üçüncü nesil Mercedes CLS serisi, Los Angeles Otomobil Fuarı‘nın açılış gününde resmi olarak tanıtıldı. Alman markanın yeni tasarım dilini yansıttığı ilk modelin tüm detayları haberimizde!

Yeni Mercedes CLS, E ve S sınıfından ilham alıyor!

2018 Mercedes CLS450, ön

Yepyeni bir tasarım anlayışına kavuşan Mercedes CLS, markanın Sensual Purity adı verilen yeni tasarım felsefesi ile geliyor. Spor tasarımı 4 kapılı gövde ile birleştiren otomobil, köpek balığı burnu formundaki ön bölümünde AMG GT‘ye benzer bir ızgara kullanıyor. B sütunu ve arka sütununda yuvarlak bir hat kullanan Mercedes, bunun karşılığında aerodinamik kazanç sağlandığını belirtiyor. Arka kısımda ise kullanıcıları yan bölüme kıyasla çok daha temiz hatlar karşılıyor.

Yeni Mercedes CLS’de yapılan en büyük değişimler iç mekanda görülüyor. Aracın yolcu sayısı, Çin ve Amerika pazarından gelen talep üzerine 5 kişiye yükseltilmiş. Tüm bu genişlemelere rağmen bagaj hacminin 520 litre olarak korunmuş olması ilginç bir detay. Kabin dizaynı olarak E serisi ile hemen hemen aynı olan otomobilde 12.3 inç boyutunda iki adet ekran yer alıyor. Ambiyans ışıkları ile donatılan iç mekanda deri detaylar da göz alıyor.

Yeni CLS de hibrit teknolojisinden nasibini aldı!

Üçüncü jenerasyon Mercedes CLS’nin kapıları hariç tüm gövdesi alüminyum malzemeden üretilmiş. Tok kapanış hissi ve ses yalıtımı sağlamak için kapılar çelik alaşımdan yapılmış. İki sürüş modundan birisi olan konfor, E serisinin sürüş dinamiklerini karşılıyor. Araç spor moduna alındığında ise motor karakteristiği dahil pek çok dinamikte önemli değişiklikler yaşanıyor.

2018 Mercedes CLS450, motor

Benzinli seçenekleri CLS450 ve CLS450 4Matic olarak iki farklı versiyon ile satışa sunulacak otomobil, kaputunun altında EQ Boost hibrit teknolojisini taşıyor. 3.0 litrelik 6 silindirli turbo motor 362 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. Elektrik destekli sistem ise motoru ekstra 21 beygir güç ve 250 Nm tork ile besliyor. Ayrıca hibrit sistemde yer alan 48 voltluk lityum iyon batarya sayesinde klima gibi özellikler, araçtan bağımsız şekilde çalışabiliyor.

Donanım bazında masaj özellikli ısıtmalı deri koltuklar, parfümlü iklimlendirme sistemi, yarı otonom sürüş desteği, Qi kablosuz şarj pedi ve NFC ile uzaktan araç çalıştırma gibi özellikler yer alıyor. Bunların yanı sıra Burmester ses sistemi, Nappa deri döşeme seçenekleri ve gerçek ahşap kaplama gibi opsiyonlar da yeni CLS’nin katalogunda bulunuyor.

Yeni Mercedes CLS450, önümüzdeki sonbaharda satışa sunulacak. Aracın başlangıç fiyatı gibi detaylar ise daha sonra açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Touch pad li kontrol sistemi dizaynı yeni A daki gibi olsa daha iyi olurmuş mercedes ondan da kurtuluşa güzel adımlar atıyor bakalım. Tabi konforlu olmasi şartı ile yoksa o yeni e deki konforsuzluk kabul edilemez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu