FeaturedHaberler

“En eski” Porsche 911’in restorasyon sürecini izleyelim




Porsche 911, arkadan motorlu spor otomobiller arasında ikonik yeri olan bir model. Almanya’daki Porsche müzesi, ilk üretilen 911’lerden birini buldu ve aslına uygun olarak restore etti.

Porsche 911, elma şekeri kırmızısı rengiyle meraklılarını selamlıyor

300.057 şasi numaralı 1964 model Porsche 911, aslında Porsche 901 olarak üretilmiş. Peugeot ile olan isim hakkı savaşını kaybeden Alman üretici, toplam 82 adet üretilen 901’in adını değiştirerek 911 olarak sattı. Bulunan otomobil de model tarihinde üretilen 57. araç olarak görülüyor.

2014 yılında Almanya’daki bir ahırda bulunan otomobil, onu bulan televizyon programı ekibi tarafından Porsche’a bildirilmiş. Satın alınan 901 (ya da 911), üç yıllık ciddi bir restorasyon çalışmasının ardından ilk günkü kondisyonuna getirilmiş. Titiz çalışma için bir tane de donör otomobil bulan Porsche Stuttgart müzesi; motor, şanzıman ve iç mekanda onarılamayacak durumdaki parçaları orijinal örnekleriyle değiştirmiş.

Dün kapılarını açan “911 (901 No. 57) – Bir Efsanenin Başlangıcı” sergisinde görücüye çıkan otomobil, 8 Nisan 2018’e kadar Porsche Stuttgart müzesinde ziyaret edilebilir. “Numara 57”‘nin hayata dönüş sürecini ise Porsche tarafından hazırlanan videodan izleyebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu