Haberler

Faraday Future iflas erteleme başvurusuna hazırlanıyor




Amerika merkezli elektrikli otomobil markası Faraday Future, son dönemde büyük sorunlar yaşıyor. Markanın yakın zamanda iflas erteleme başvurusu yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Faraday Future, finansal sorunlar yüzünden dağılıyor

Otomotiv devlerinde uzun süre çalışmış isimlerin kurduğu Faraday Future, bir süredir görevlerinden ayrılan yöneticileri ile gündemde. 5 kişilik kurucu ekibinden Alan Cherry Ağustos ayında, Tom Wessner ise Ekim ayında görevlerinden ayrılmıştı. Şirketin CFO’su Stefan Krause ve CTO’su Ulrich Kranz da birkaç hafta önce BMW’ye geri dönmüştü. Son olarak BMW i3 ve i8 modellerini tasarlayan baş tasarımcı Richard Kim, geçtiğimiz günlerde istifasını açıkladı.

Faraday Future ekibinin dağılması elbette sürpriz değil. Markanın en büyük finansörü olan Jia Yueting, sahibi olduğu Leeco’nun maddi sorunlarını gerekçe göstererek yatırımlarını durdurmuştu. Bu gelişmeden sonra küçülmeye giden FF, Nevada çölünde kuracağı dev fabrika projesini durdurmak zorunda kaldı. Mahindra ile ortaklık görüşmelerinden sonuç alamayan Jia Yueting’in, son çare olarak “Chapter 11” adı verilen konkordato başvurusunda bulunacağı öne sürülüyor.

CES 2017 fuarında tanıtılan FF91 adlı modeliyle büyük sükse yapan markanın geleceği merak konusu. Ayrıca rezervasyon için para ödeyen ve önümüzdeki yıl teslimat bekleyen müşteriler de araçlarının akıbetini sorguluyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aslında gideri vardı da sektörün ne kadar Çinli yatırımcı istalasina uğradığı da ortada yatırımcılar hep Çinli

  2. Çinli Geely falan satın alsında Faraday Future üretime devam etsin. Faraday Future otomobil piyasasında Tesla’nın en büyük rakibidir ancak Faraday üretime devam etmelidir böyle bir markanın batmaması lazımdır Çinli Geely’nin Faraday’a elinin dokunması ve yatırım yapım markayı satın alması lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu