Haberler

Mercedes ve Renault yeni bir motor üzerinde çalışıyor




Daimler ve Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı, yeni bir 1.3 litrelik küçük benzinli motor geliştirdi. Mercedes ve Renault’nun yeni motoru, yeni nesil Grand Scenic’te kullanılacak.

Yeni motor ileride hem üçlü ortaklıktaki markaların farklı modellerinde, hem de yeni önden çekişli Mercedes modellerinde kullanılacak.

Mercedes ve Renault birlikteliğinde sıra 1.3 litrelik motorda

Daimler sözcüsü yeni nesil A-Serisi’nin, 1.3 litrelik motorun kullanılacağı otomobillerden biri olduğunu doğruladı. Motorun farklı varyasyonlarının da B, GLA ve GLC modellerinde kendine yer bulacağı belirtiliyor. Ancak bu farklı versiyonlrın verileri hakkında bir bilgi verilmedi.

Renault‘nun küçük minivanında sunulacak 1.3 litrelik motorun ise verileri belli: Ünite üç güç seviyesine sahip olacak. TCe 115, TCe 140 ve TCe 160 olarak isimlendirilen motorlar, isimlerinden de anlaşılacağı gibi sırayla 115, 140 ve 160 HP güç üretecekler.

Motorlar üç farklı güç seviyesine sahip

TCe 115 sadece manuel şanzımanla birlikte gelecek. Orta seviyedeki TCe 140 hem manuel hem EDC çift debriyajlı üniteyle, TCe 160 ise sadece EDC ile sunulacak. Dolayısıyla bu motoru kullanacak Mercedes modellerinin de aynı rotayı izleyeceğini tahmin edebiliyoruz.

Renault-Nissan ile Daimler’in birlikteliği 7 sene önce başladı ve birlikteliğin ilk meyvesi 1.5 dCi motorlu A, B ve GLA sınıfı otomobillerdi. Daha sonra 1.6 litrelik benzinli Renault motoru C Sınıfı otomobillerde kullanılmaya başlanmıştı.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu