FeaturedHaberler

Peugeot-Citroen grubu, Opel’i iade mi edecek?




Peugeot-Citroen grubu (PSA), Mart ayında General Motors ile anlaşarak Opel’i bünyesine katmıştı. Görünüşe göre anlaşma o kadar hızlı tamamlanmış ki, Fransızlar çok büyük bir ayrıntıyı gözden kaçırmış!

Peugeot-Citroen: Ya paramızı verin, ya da Opel’i geri alın!

PSA’nın, Opel’i resmen bünyesine kattıktan sonra yaptığı incelemelerde büyük bir skandal ortaya çıktı. General Motors’un sunduğu karbon salınımı değerlerinde büyük farklar gözlemleyen grup, Amerikan şirketinin kapısını çaldı. Yeni emisyon normlarına göre şirketlerin 2020’den itibaren sattıkları araçlarda karbon salınımı değerini 130 gramdan 95 grama düşürmesi gerekiyor. PSA’ya yakın kaynaklar ise Opel modellerindeki değerlerin “revize edilemeyecek kadar kötü” olduğunu söylüyor.

PSA’nın bu tarihten sonra Avrupa pazarında satış yapabilmesi için Opel motorlarını tamamen yenilemesi gerekiyor. Grup, bunun faturası olarak ödediği 600-800 milyon Euro‘yu General Motors’tan geri istedi. GM’nin bu parayı vermemesi durumunda ise şirketin Avrupa Birliği’ne başvuracağı ve Alman markayı iade edeceği iddia ediliyor.

PSA CEO’su Carlos Tavares iddialar karşısında, “Anlaşma onaylandıktan birkaç hafta sonra emisyon rakamları konusunda büyük bir yanlışlık olduğunu anladık. Bu yüzden üretim organizasyonunda yeniden yapılanmaya ihtiyaç var.” şeklinde konuşarak iddiaları doğrulamış oldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. İade edilmesi bence Opel için daha hayırlı olur. PSA Grubu yoksa Opel’i de kendine benzetecek bu gidişle Opel şu anda çok iyi bir yolda gidiyor onunda yolunu şaşırtacaklar

  2. Bir.kere de vag grubunu böyle lekeleyin, bir.hyırlı haber paylaşmayacak msnz bu platformda Opel hakkında? İşiniz gücünüz vag.. Ayıptır.. Sinan olmasa alayınız vagcı.. Fetö gibi vagcı bir nesil yetiştiriyorsunuz..inş patlarsınız Fetö gibi..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu