Haberler

Urus’un gözü Nürburgring rekorunda




Lamborghini‘nin söylediğine göre yeni Urus 0’dan 100’e 3.6 saniyede çıkıyor ve son hızı 300 km/s civarında. Yani otomobilin hızlı olduğu konusunda pek bir şüphe yok, ancak marka bu konuda elinde bir koz daha olsun istiyor.

Urus rekoru Stelvio’dan almaya niyetli

Car dergisinin haberine göre, Lamborghini yeni crossover’ını Nürburgring’e çıkarıp SUV rekorunu elde etmek istiyor. Yukarıda bahsettiğimiz veriler de bu konuda oldukça ümit verici.

En güncel SUV ‘Ring rekoru yine İtalyan bir crossover’ın elinde: Stelvio Quadrifoglio pistte 7:51.7’lik bir tur attı. Bu süre Porsche Cayenne Turbo S’in 7:59’unu ve Range Rover Sport SVR’ın 8:14’ünü geçebilmek için yeterliydi.

“Baharda görüşürüz!”

Sant’Agata’lılar, bahsedilen SUV’lerden çok daha güçlü olan otomobillerine fazlasıyla güveniyorlar. Firmanın şef mühendisi Maurizio Reggiani Car‘a, basitçe, “Rekoru kıracağız.” diyor. “Sadece havaların düzelmesini beklemeliyiz. Baharda piste çıkacağız.”

Lamborghini ‘Ring konusuna pek uzak bir marka değil. Ne de olsa Boğa, yol otomobilleriyle 7 dakikanın altına inebilen birkaç markadan biri: Aventador SV 2015’te 6:59, Huracan Performante de 2016’da 6:52 yapmıştı.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu